user
Aşılama (İUİ) nedir – infertilite aşılama yöntemi ve ücreti

Sıradaki içerik:

Aşılama (İUİ) nedir – infertilite aşılama yöntemi ve ücreti

e
sv

Azospermi nedir – Azospermi ile hamile kalanlar ve tedavisi

436 okunma — 04 Temmuz 2013 09:35
avatar

Hamilelikte

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Azoosperm, tam olarak ejakulatının çocuk olması için gerekli spermatozua’nın bulunmamasından kaynaklanan bir rahatsızlıktır.

Azospermiye yol açan neden aslında birkaç şekilde karşımıza çıkabilir bunlar: Kanal tıkanıklığı ya da hormon eksikliği yüzünden kaynaklanan sorunlardır.

Bunların tedavi edilmesi sonucunda menide sperm çıkışı sağlanabilir ve doğal yolla gebeliğin görülebilme oranı yüksek oranda artar. Bu testin başarıyla sonuçlanması da FSH,LH ve Testosteon hormonlarına bakılarak yapılabilir.

Tüm bu sonuçların neticesinde eğer bir bozukluk söz konusu değilse,akıllara sperm üretiminde bir bozukluk olduğu gelebilir yani tıp dilinde NONOBSTRÜKTİF AZOOSPERMİ.

Bu tedavi sonucunda da sperm çıkışı sağlanmaya devam edilir. Fsh hormonumuz normal sınırlar arasındaysa,hormon tedavisi ile sonuç almak mümkündür.

Testosteron/östrojen oranının 14’den sperm üretimi sağlanabilir. Buılarında olmaması durumunda testislerde sperm aranması anlamına gelen MİKROTESE ameliyatına başvurulur.

Hastaların %50’sinde hücre bulunması olası olduğunda bu hücreler dondurulup saklanır taki eşinizden alınan hücrelerle birleştirilerek tüp bebek yapımına başlanır.

Microtese sırasında diyelim ki olgun sperm(spermatid) bulunamadı en az 6 ay tedaviye devam edilir ve sonra Miktotese yeniden uygulanır ve olgun sperm aranır şayet spermatid de yoksa,sperm kök hücresi olan spermatogoniumlara bakılır. Biyopside görünmüş ise bu spermatidlerin ileride sperm hücresi yapma şansları hala devam ediyor demektir.

ASTHENOZOOPERMİA
Erkek infertilitesi nedenleri olarak önemli bir yere sahip olan ve sperm hareket bozuklukları(asthenozoopermia)olarak bilinen önemli bir rahatsızlıktır.

Hareket bozukluklarının yanında sperm morfolojisindeki bozukluklar da infertilite’nin daha çok artmasına neden olur. Sperm morfolojisi infertilitesinde büyük öneme sahip iken asthenozoopermia olgularında mofoloji de değerlendirilmiştir.

Yapılan çalışmalar göstermiş ki sperm orta parça uzunluğunun kontrol gruplarına göre asthenozoopermik olgularda belirgin olarak kısa olduğu,açıklanamayan başka olgularda yapılan asthenozoopermik olgularda ise periaksomenal anomalilerle aksomenaldefektlerin sıkı ilişkide olduğu azalan ve azalan motilitedeaksomenal anomalilerin tek neden olmadığı gözlenmiştir.

  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.