user
Bebeğim aşırı fazla kilolu neden olabilir

Sıradaki içerik:

Bebeğim aşırı fazla kilolu neden olabilir

e
sv

Bebeğimin hareketlerini hissetmiyorum – az hissediyorum

396 okunma — 28 Temmuz 2014 10:12
avatar

Hamilelikte

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Hamilelikte 4-5 ay geçmesine rağmen bebeğinin hareketlerini hissetmeyen anne dayları telaşlanıyor. Alanında uzman doktorların açıklamalarına göre bebeğinin hareketlerini hissetmeyen annelerin ağırlığı, bebeğinin ve plesentanın pozisyonu önemli etkenlerden.

Anne adayları eğer ilk bebeklerine gebe iseler, bebeklerinin ilk hareketleri hamileliğin 18. ve 24. haftaları arasında hissederler. Gebe kadın için bu çok heyecan verici bir olaydır. Bundan dolayı telaşlanmaları normaldir. Bu süreçte anne adayı eşlerinin anne adaylarına psikolojik ve ruhsal destek olması çok önemlidir. Anne adayı bu hareketleri karnında kelebeğin kanat çırpması ya da karnın içinde gaz dolaşması gibi hissedebilir. Daha önce gebe kalmış tecrübeli anneler ise hissettiği şeyleri bildikleri için ve ilk gebeliğe göre rahmin daha esnek olduğu için bu hareketleri daha erken hissedebilmektedirler.

 

BEBEĞİNİZİN HAREKETLERİ HİSSETMİYORSANIZ TELAŞ YAPMAYIN!

Üstte de belirttiğimiz üzere ilk anne adayları bebeklerinin hareketlerini hissetmediği için telaş etmektedirler. Aynı gebelik haftasında olan iki anneden biri hareketleri hissederken diğer anne adayı hissetmiyorsa bu durum yukarda bahsedildiği üzere annenin ağırlığından, bebeğin ve plesentanın pozisyonundan dolayıdır.

 

“Bebeğimin hareketleri az hissediyorum” DİYEN ANNE ADAYLARI İÇİN

Eğer ilk defa gebelik yaşıyorsanız üstte de belirtildiği üzere çok fazla telaş yapmamalısınız. Bu süreçte eşinizden ve ailenizden psikolojik ve ruhsal destek sağlamalarını isteyebilirsiniz. Çok fazla telaş yapıyor iseniz alanında uzman doktorlara başvurarak bebeğinizin sağlığı hakkında bilgi alabilirsiniz. Bebeğinizin hareketleri daha kolay hissetmek istiyorsanız altta yazan birkaç ipucunu deneyebilirsiniz.

Yatağa yattığınızda solunuza yatın ve rahatlayın. Bebeğiniz 28 haftadan büyük ise sırt üstü yatmayı deneyin. Bebeğinizle konuşmaya çalışın ve karnınızı okşayarak onu uyandırın. Ufak şekerli meşrubatlar tüketebilirsiniz, işe yarayacaktır. Ancak bu konuda dikkatli olmanız gerekmekte.

 

BEBEĞİNİZİN HAREKETLERİNİ KAYDEDİN

Günlük olarak bebeğinizin hareketlerini not alabilirsiniz. “Bebeğimin hareketlerini az hissediyorum” diye yakınan anne adayları bu yöntemi yaygın olarak kullanmaktadır. Gündelik olarak bebeğinizin hareketleri kaydederek, hareket performansını kendiniz amatör olarak ölçebilirsiniz. Böylelikler bebeğinizin hareketlerinde ki değişimini izleyebilir ve şüpheli durumda uzmanınıza başvurabilirsiniz.

  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.