user
Bebek Nüfus Kayıt İşlemleri – Nüfus Cüzdanı – Doğum işlemleri

Sıradaki içerik:

Bebek Nüfus Kayıt İşlemleri – Nüfus Cüzdanı – Doğum işlemleri

e
sv

Hamilelikte Dudak Yarıkları Kuruluğu, Çatlaması, Uçuklaması ve AFT

393 okunma — 13 Temmuz 2013 10:46
avatar

Hamilelikte

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Çoğumuz bir bebeğimiz olacağı zaman çok heyecanlıyızdır.

Doğum gününü sabırsızlıkla bekleriz. Özellikle ilk doğumumuzsa birazda korku olabilir içimizde. Hamilelik zamanlarım nasıl geçiyor acaba diye düşünerekten bol bol doktora gitme ihtiyacı duyarız.

Doktorun söyleyeceği iyi ve olumlu şeyleri bekleriz. Her şeyin yolunda gitmesi gerektiğini biliyoruz. Ancak bazen her şey yolunda gitmeyebilir.

Hamilelikte dudak yarıkları ya da damak yarıkları gibi şeyler belirebilir. Enfeksiyon kapmış olabilirsiniz. Kendinize ne kadar dikkat etseniz de bunlar olabilir. Moralinizi yüksek tutmalısınız.

Bebeğe geçmesi çok nadir görülen hastalıklardır bunlar. Bunların nedeni tam olarak bilinemese de başlıca sebepleri stres yiyecekler kullandığınız diş macunu sistemik hastalıklar olabilir. Bu özellikle hamilelik dönemlerinizde görülebilir.

Bebeğiniz doğacak sakin olmalısınız. Çok sıcak yiyeceklerden kaçınmak gibi yöntemlere başvurabilirsiniz.

Hamilelikte damak yarıkları gibi yarıklarla yaralarla karşılaşmak istemiyorsanız ağız bakımınıza çok önem vermelisiniz.

Hamilelik döneminde bir annenin yaklaşık 1200-1500mg kalsiyuma gereksinimi vardır. Bunlar için sebze ve kalsiyumu bol meyveler yiyecekler yiyebilirsiniz. Bunlarla birlikte ağza iyi bakılırsa dudak ve damak yarıkları gibi sorunlarla karşılaşmazsınız.

Ayrıca hamileliğin ilk üç ayında bebeğin organ gelişimi olduğu için etkili dental tedaviden kaçınılmalıdır. Sonraki aylara ertelenmelidir. Ya da acil durumlarda doktor kontrolünde bu tedaviler yapılmalıdır. Yoksa bu tür hastalıkların bebeğe bulaşabileceği riskini aklınızdan çıkarmayın.

Doktorunuza danışmadan pek bir şey yapmanızı önermiyoruz. Ayrıca son üç ayda da anne uzun süre rahat oturamayıp gerekli pozisyonları rahat alamadığından rahatsızlık vericidir anneye göre.

Günlük ağız ve diş bakımı kesintiye uğratılmamalıdır.
Sorumluluğunuz çok değil. Hem kendiniz hem bebeğiniz için bunlar önemlidir. Yapabileceğiniz şeyler.

Doğumda bir aksilik ya da sonradan görülen bir aksilik olmak istemiyorsanız yapmanız gereken daha birçok şey var elbette. Ayrıca hamilelik sırasında diş etleri hassastır.

Çabuk şişerler ve kanamaya yol açarlar. Daha nazik olmalısınız. Hamilelik sırasında kadınların diş etlerinde oluşan bu değişiklikler nedeni östrojen ve progesteron hormonlarının salgılarının artmasından kaynaklanmaktadır.

Günlük ağız ve diş bakımını yapmayan kişiler büyük üzüntü duyabilirler. Bunlardan kaçınmalısınız. Ağzınıza önem verin.

  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.