user
İlk Bebek hareketleri ne zaman başlayacak ne zaman hissedilir ?

Sıradaki içerik:

İlk Bebek hareketleri ne zaman başlayacak ne zaman hissedilir ?

e
sv

Hamilelikte grip – bebeklerde grip tedavisi ve grip aşısı

301 okunma — 14 Eylül 2013 09:34
avatar

Hamilelikte

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Anne adaylarının hamilelik döneminde en çok sakındıkları ve korktukları durumlardan biridir hasta olmak. Yapacağı en ufak hatanın yada faydanın bebeği nasıl etkileyeceğini bilen bilinçli anne adayları tabi ki de ilaç kullanımını tercih etmiyorlar.

Fakat ne kadar dikkatli olunsa da gribe yakalanabilir. Bu durumda yapılması gereken ilk şey hastalığa yakalandıktan sonra yapılması gerekenler. Ondan önce kısaca gribi tanıyalım.

Gribi hafife almamak
Damlacık enfeksiyonu ile solunum yollarından geçen virüslerin neden olduğu grip; ani ateş yükselmesi, titreme, baş ve kas ağrıları, vücut kırgınlığı, gözlerin yaşarması ve yanması, kuru öksürük, burun akıntısı ve tıkanıklık gibi belirtilerle kendini gösteriyor.

Gribin en tehlikeli boyutlarından birisi ise hastalığın zatürreye neden olması. Hamilelik tek başına üst solunum yolu enfeksiyonuna yakalanmak için bir risk oluşturmaz. Fakat hamilelik döneminde anne adayının bağışıklık sisteminin yanı sıra dolaşım ve solunum sisteminde de değişiklere neden olarak komplikasyonlar açısından daha yüksek risk altında olduğu göz önünde bulundurulmalıdır.

Grip ve bebek
Gribin normal geçtiği durumlarda bebeğe geçme tehlikesi yoktur. Ancak ateşin 39 u geçerse bebek bundan olumsuz etkilenebilir. Hatta hamileliğin son aylarında olmasıyla doğum sancısına dahi sebep olabilir. Bunun için yüksek ateşe dikkat edilmeli ve sürekli kontrol altında tutulmalı.

Grip aşısı
Amerikan jinekolog ve Obstetrisyenler birliği (ACOG) 2000 yılı aralık ayında yayınladığı görüşünde salgın mevsiminde hamileliğinin ikinci ya da üçüncü trimesterinde olan kadınlara grip aşısı olmaları önerilmektedir. Şeker hastalığı, astım, hipertansiyon gibi yüksek risk faktörleri olmayan kadınlarda ise aşının ilk trimester sonunda yapılması önerilmektedir.

Aşı için en ideal dönem ekim ayı ile kasım ayı ortasına kadar olan zaman aralığıdır. Aşı sonrası antikor üretilmesi ve koruyuculuğun başlaması için 1-2 haftaya gerek vardır. Grip aşısının koruyuculuğu ise yüzde 70-90 arasında değişiyor.

Grip aşısının olası yan etkileri: Enjeksiyon alanında lokal hassasiyet ve şişlik, hafif ateş ve halsizlik, nadiren alerjik reaksiyon

Nezleye grip  için diğer önlemler
-Dengeli beslenme ve bol miktarda sıvı tüketimi. (Portakal, limon, greyfurt ve nar suyu da iyi gelenler arasında)

-İstirahat ve dinlenme. ( Odanızı en az günde  defa havalandırın ve nem oranı için odada bir bardak su bulundurun)

-Burnunuz tıkalıysa gerekli oksijeni alabilmek için sprey kullanın (Deniz suyu spreyleri kullanabilirsiniz)

-C vitamini ilaç kullanmak isterseniz sadece doktorunuz kontrolünde kullanın.

Bunlara rağmen hastalığa yine de yakalanabilirsen veyahut grip aşısı zamanını kaçırmış olabilirsiniz. İşte o zaman yapmanız gerekenler:

İlaç yerine doğal yöntemleri deneyin
Hamilesiniz ve aynı zamanda gripsiniz. İlaç almıyorsunuz ve yapabildiğiniz tek şey dinlenmek. İstirahat gribin en büyük ilacı olsa da evde yapabileceğiniz doğal yöntemlerle gribin olumsuz etkilerini hafifletmeniz mümkün.

Bunun dışında öksürüğünüz varsa ballı ılık süt yada ılık limon ve elma suyu içebilirsiniz.

  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

avatar
  • sadet 10 yıl önce
  • Ben 13 hafta 5gunluk hamileyim bugun aparata dusdum ancaq bebeyin cinsi bilinmedi.bu ayda cinsi bilinmezmi…?

    avatar
    • Hamilelikte 10 yıl önce
    • bebeğinizin cinsiyetinin belirlenmesi kişiden kişiye değişebilir.