user
Doğumun Yaklaştığını Nasıl Anlarız Belirtileri Nelerdir?

Sıradaki içerik:

Doğumun Yaklaştığını Nasıl Anlarız Belirtileri Nelerdir?

e
sv

Klimaların Solunum Yollarına Zararları

310 okunma — 14 Aralık 2016 21:02
avatar

Hamilelikte

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Dünya genelinde yaz aylarının değişilmez dostu olarak kullanılan klimalar periyodik ve düzenli olarak bakımları yapılmadığı takdirde,  insan hayatı için ciddi tehlikelere gebe kalıyor ve ölümcül bir boyuta kadar gidebiliyor.

Düzenli ve periyodik olarak bakımı yapılmamış klimaların en büyük hastalık tanısı zatürre olarak günümüzde bilinmektedir.

Birçok büyük binaların iklimlendirme sistemlerini zararlı mikroorganizmalar bir yuva haline getirmektedir.

Buda insan bünyesinde, direk olarak klimanın üflediği havaya maruz kalmamız gerektiği gerçeğini yansıtmaktadır.

Bu havaya maruz kalmamız durumunda ve bakımı yapılmamış klimalarda, üst solunum yolu, akciğerlerde alt solunum yolu ve zatürre ye davetiye açmaktadır.

Birçok grip vakasında da klimanın payının ciddi oranda olduğu söylenmektedir.

Klimanın çalışması ile oluşan su damlacıkları havaya karıştıkları ve insan bünyesine bulaşabildikleri için tıp dilinde Lejyoner diye adlandıran ölümcül hastalığa sebebiyet sağlamaktadır.

Lejyoner hastalığı genel olarak zatürree gibi, göğüs hastalığı tablosu oluşturur.

Bu sebep ile kullanmayı tercih ettiğimiz klimaların nem-hava koruma özelliğine sahip klimalar olması önem arz etmektedir.

Koruma özelliğine sahip olmayan klimalar havayı kurutması sebebi ile üst solunum yollarının koruyucu bariyeri olan nem oranını ortadan kaldırır.

Ve filtre edici özelliğini kaybederek solunum yollarına yabancı partiküllerin geçişin ide kolaylaştırır.

Klimaların üflediği hava ile direk temas halinde solunum yollarındaki lokal bağışıklık sistemini zayıflatarak bakterilerin yayılarak çoğalmasına da sebebiyet vermektedir.

Toplu halde insan topluluğunun bulunduğu, alanlarda sigaranın içilmesi, nezle, grip ve alerjik mukozaların olumsuz etkilenmesi ile sinüslerin fonksiyonunda da bozulmaya neden olur.

Bulaşıcı mikroorganizmalara insanlarda geçen ve soğuk algınlığı, kızamık, grip, zatürre, suçiçeği virüsleri ile tüberküloz ve bronşit bakterileri örnek olarak verilebilir.

Bilinçli kullanım dâhilinde, klimanın solonum yollarına zararlarını en aza indirmek ve risk faktörlerini en az seviyeye getirmek, güvenli kullanım sağlamak adına klimanın üflediği havaya direkt olarak maruz kalmamaya, periyodik bakımlarını mümkün olduğunca 2-3 aylık sürelerde gerçekleştirmemiz gerekmektedir.

Klimayı, gün içerisinde mümkün olduğunca az kullanın; olabildiğince doğal havalandırma yapın.

Nem dengesini koruyucu klimalar tercih edin veya bulunduğunuz ortamda nemi sağlamak için, sürekli bir bardak su bulundurun.

Ortamdaki nem oranı yüzde 40-60 arasında olmalıdır.

Klima çalışırken sigara içmeyin. İdeal oda sıcaklığı 21-22 derecedir.

20 derecenin altına ve 26 derecenin üstüne çıkılmamalıdır.

Çalışma masanızın yerini iyi seçin, klimalara çok yakın durmayın.

Bu tarzda kullanım gerçekleştirmemiz durumunda, bilinçli olarak hastalık faktörünü en aza indirgemiş olarak faydalanabiliriz.

  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.