user
Labioplasti ameliyatı öncesi sonrası ve fiyatı

Sıradaki içerik:

Labioplasti ameliyatı öncesi sonrası ve fiyatı

e
sv

Sürekli ağlayan bebek normal mi, ne yapılmalı

351 okunma — 13 Şubat 2014 11:56
avatar

Hamilelikte

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Aileler, bebeklerinin sürekli ve uzun süreli ağlamasından endişe duyar ve bu konuda sıkça yanılgıya düşerler. Bir bebeğin ihtiyaç ve sıkıntılarına göre farklı sebeplerden ötürü ağlaması mümkündür. Yapılan araştırmalarda yeni doğmuş bir bebeğin gün içerisinde 1-3 saat arası ağlamasının normal olduğu belirlenmiştir.

Bu yazımızda bebeğimin sürekli ağlaması normal mi? Bebekler neden ağlar gibi sorular hakkında bilgiler sunacağız.

Bebeğimin sürekli ağlaması normal mi?

Bebeklerin çoğunluğu anne, baba ya da bakıcılar ile herhangi bir sorun yaşamamakta ve karınları doyup, altları temizlendiği sürece huysuzluk çıkarmamaktadır. Fakat bazı bebekler ciddi bir rahatsızlık söz konusu değil ise, doğası gereği daha fazla ilgiye ve anne sevgisine ihtiyaç duyar.

Henüz konuşmayı öğrenmemiş olan bebeğinizin iletişim dili ağlamaktır. Fakat bebeğin ağlaması kadar davranışlarını takip etmeniz ve iç güdülerinize güvenmeniz de önemlidir. Aşağıda bebeğinizin niçin sürekli ağladığını ve onu nasıl sakinleştireceğinizi anlatan bazı maddeler sıralanmıştır.

Bebekler sık, sık acıkır

Yeni doğmuş bir bebeğin küçük bir mideye sahip olması nedeniyle sık, sık acıkması ve ağlaması normaldir. Dolayısıyle bebeğinizin açıktığı için ağlıyor olması ilk seçeneğiniz olabilir.

Bezini değiştirmeniz gerekir

Bebeğin bezi ve kıyafeti onun direk olarak huzurunu etkileyen iki temel unsurdur. Bazı bebekler altlarının kirlenmesine pek aldırış etmez iken, bazıları hassas ciltleri nedeniyle acil uyarı sinyali gönderir. Bebeğinizin altını sık, sık kontrol etmeniz ağlamasını önlemenize yardımcı olabilir.

Bebeğiniz üşümüş ya da terlemiş olabilir

Genellikle en sık karşılaşılan ağlama sebeplerinden biriside bebeğin terlemiş ya da üşümüş olmasıdır. İlk akla gelen sebeplerden olmadığı için farkedilmesi güçtür. Bebeğinizin üşüyüp, üşümediğini anlamak için elinizi karnına koyun ve vücut sıcaklığını takip edin. Ayrıca terlemek de bebeğinizi rahatsız edecektir. Mümkün ise oda sıcaklığının 18 derece civarında olmasına özen gösterin.

Daha fazla ilgi ve şevkat gösterin

Bebekler her zaman daha fazla ilgi ve sevgi bekler. Onu şımartmamak kaydıyla ağladığında kucağınıza almanız bu sorunu ortadan kaldırabilir.

Hastalık habercisi olabilir

Yukarıda yer alan diğer belirtilere nazaran hasta olan bebekler daha farklı bir şekilde ağlamaya başlar. Bebeğiniz normal ağlama sesinden farklı olarak daha yüksek ve devamlı bir şekilde ağlıyor ise birşeyler yolunda gitmiyor olabilir. Bebeğiniz ağlamakta zorlanıyor, kusma, nefes darlığı gibi sorunlar yaşıyorsa vakit kaybetmeden bir doktora başvurmanız gerekebilir.

  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.