user
Gebelikte oruç tutmak bebeğe zarar verir mi

Sıradaki içerik:

Gebelikte oruç tutmak bebeğe zarar verir mi

e
sv

Süt (bebek) dişleri kaç tanedir, ne zaman, kaç yaşında dökülür

494 okunma — 06 Eylül 2013 17:42
avatar

Hamilelikte

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Çocuklar ailenin en önemli üyesidir. Aileler çocukla beraber büyümektedir ve sorumluluklar daha fazla artmaktadır. Bebekler dünyaya geldikten sonra sürekli bebekler ile ilgilenilmesi gerekmektedir.

Beslenmesi uyuması gaz çıkarması bebeklerin ilk aylardaki en büyük problemlerindendir. Bebeklerin 7. ayından itibaren dişleri yavaş yavaş çıkmaya başlar. Bu genetiğe bağlı olarak daha erken ya da daha geç de olabilir.

Diş çıkaran bebeklerde sürekli salya akıtma ve bulduğu her nesneyi ısırma davranışı görülmektedir. Ağrı gece boyu bitmeyen huzursuzluklar bir anda çıkan yüksek ateş ve aniden gelişen ishal bebeğin diş çıkardığının kanıtıdır. Bebeklerin ilk dişi olarak bilinen süt dişleri toplamda 20 tanedir.

Gelişimine bebek daha anne karnındayken başlayan süt dişleri ortalama olarak 6. ayda çıkmaya başlamaktadır. Bu dişler 3-4 yaşına kadar çıkmaya devam eder ve daha sonra tek tek dökülür.

Dökülen dişlerin yerine 7 yaşından itibaren kalıcı dişler çıkmaya başlamaktadır. Eğer süt dişlerinde çürük ve benzeri bir problem varsa bunun erkenden tedavi edilmesi gerekmektedir. Çünkü bu dişlerde yaşanan sorunlar daha sonraki çıkacak dişleri yakından etkilemektedir.

Süt dişlerinin önemi çok büyüktür. Küçük yaşlarda süt dişleri çürür ya da çekilirse bu yeni çıkacak dişlerin çarpık ve sorunlu olmasına neden olmaktadır. Bu nedenle ailelerin çocuklarının dişleri konusunda hassa davranması ve erken yaşlardan itibaren bir uzmandan yardım alması gerekmektedir.

Süt dişlerinin önemi kavrandığında çocuklarda dişlerine daha özenli bakmaya başlarlar. Özellikle küçük yaşlarda başlanılan diş fırçalama çocukların diş problemleri yaşamasının önüne geçecektir.

Sağlıklı bir diş yapısı kişinin bütün hayatını etkileyeceğinden küçük yaşlardan itibaren süt dişlerinin önemi öğrenilerek ona göre önlem alınmalıdır. Bebeklerde diş macunu ile fırçalama işlemine bir yaşından itibaren başlanılabilir.

  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

avatar
  • cumali ünver 7 yıl önce
  • 20 adettir.

avatar
  • fatma 6 yıl önce
  • 2.5 yasinda kizimin yan kesici disleri cikmadi ne yapmam gerekiyor