user
Adetim 2 3 4 5 6 7 gün geçti acaba hamilemiyim varsa çıkar mı ?

Sıradaki içerik:

Adetim 2 3 4 5 6 7 gün geçti acaba hamilemiyim varsa çıkar mı ?

e
sv

Yeni doğan bebek nasıl yıkanır nasıl banyo yaptırılır video

294 okunma — 20 Eylül 2013 08:44
avatar

Hamilelikte

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Yeni doğan bebeğinizle geçireceğiniz en keyifli anlardan bir tanesi de banyosudur. Önceden küvetini, filesini, lifini, şampuanını, vücut losyonunu, bebek yağını, tarağını almalısınız.

Bebeğin tutuş pozisyonu çok önemlidir. Bebeğin başını kolumuzla destekleyecek şekilde tutmalıyız. Böylece bebeğin boynunda oluşabilecek zorlamalara engel olmuş oluruz. Bebekler ilk doğdukları anda başlarını dik tutamazlar bunu unutmamalıyız. Bebeğin belinden başına kadar olan bölgeyi kolumuzla desteklemeliyiz. Bebek bu pozisyonda ayakları suya sokulmalıdır.

Bebek suya daldıktan sonra boş kalan elinizle bebeği ıslatabilirsiniz. Banyosu boyunca bebeğin başını ıslatmamaya dikkat etmelisiniz. En son bebeğin başı yıkanmalıdır. Bebeğin lifini ıslatın vücut şampuanı veya sabunu life sürün. Bebeğin boynundan başlayarak ayaklarına kadar yıkayın. Bebeğin arkasını yıkamak için iki elinizle tutarak ters çevirin. Ters çevirdikten sonra bir elinizle destekleyip diğer elinizle sırtını yıkayabilirsiniz.

Bebek yıkanırken yumuşak hareketlerle cildine zarar vermeden, masaj yapar gibi, koruyarak yıkamalısınz. Sırtını yıkadığınız bebeği hiç çevirmeden başını yıkayabilirsiniz. Önce bebeğin başını şampuanı ıslatacak kadar az bir su ile ıslatmalısınız. Sonra şampuanlayın. Şampuanlama sırasında bebeğin yüzü aşağıda olmalıdır. Bu sayede akan suyu yutma ihtimalini ortadan kaldırmış olursunuz.

Bebeğin başını yıkarken ağzına, burnuna e kulaklarına su kaçmamasına dikkat etmelisiniz. Bebeğinizi banyo yaptıracağınız odanın ısısı 22-24 derece olmalıdır. Banyo sırasında ve banyodan sonra gerekli olan her şey önceden hazırlanmış olmalıdır. Bebeği üşütüp hasta olmasına sebep olabilirsiniz. Yıkama suyunun sıcaklığı 36-37 derece olmalıdır. Eğer dereceniz yoksa dirseğinizle suyu kontrol edebilirsiniz.

Suyun sıcaklığı dirseğinizi yakmamalıdır. Küvetinde file kullanmanız bebeğin güvenliği açısından fayda sağlayacaktır. Bebeğinizi banyoda asla yalnız bırakmayın. Mümkünse banyosu sırasında size yardımcı olacak birileri yanınızda olsun. Banyo havlusu yumuşak ve cildini tahriş etmeyecek şekilde seçilmiş olmalıdır.

Kurulamak için iki havlu bulundurun. İlk havlu ile kuruladıktan sonra ikinci havlu ile bebeği giydirene kadar üşümesine engel olabilirsiniz. Bebek yağı ile masaj yaparak hem cildinin kurumasını engeller hem de kan akışını hızlandırırsınız. Banyo vakti bebeğinizle keyif yapmak için ideal bir zamandır. Bebeğinize dokunun hissedin mutlu olmasını sağlayın.

  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.