user
Bebeklerin El ve Ayakları

Sıradaki içerik:

Bebeklerin El ve Ayakları

e
sv

Bebeklerin Kas Gelişimi ve Esnekliği

703 okunma — 23 Mart 2019 10:04
avatar

Hamilelikte

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Bebeğiniz kaslarını 24. haftadan itibaren, ilk zamanlara göre çok daha iyi bir şekilde kontrol etmeye başlayacaktır. Anne ve babalar, pozisyon almaya çalışan bebeklerine müdahale etmeyerek kas gelişimlerine yardımcı olacaklardır.

Bebeklerin izlenmesi ve onların kendi yapabilecekleri şeyleri keşfetmeleri desteklenmelidir; böylelikle gelişimleri çok daha hızlı gerçekleşecektir.

Bebeklerde Kas Gelişimi

Bebekler doğduklarında tüm kas liflerine sahiptirler; fakat daha bu aşamada ufak ve sulu bir şekildedirler. Bebeğiniz büyüdükçe lifleri sertleşir, uzar ve suyunu kaybeder.

Bu gelişim süreci baştan, aşağı olarak gerçekleşmektedir. Bebeğiniz yetişkinliğe eriştiğinde kasları yaklaşık 40 kat daha güçlü olacaktır. Tahmin edebileceğiniz gibi erkek bebeklerin kas lifleri kızlara göre daha fazladır.

Bebeklerin Kas Tipleri

Bebeklerde 3 çeşit kas tipi bulunmaktadır bunlar çizgili kaslar, düz kaslar ve kalp kaslarıdır. Çizgili kaslar kontrolümüz altındaki kaslardır, iskeletimize bağlıdır ve hareket etme kabiliyetimizi bu kaslar sayesinde gerçekleştiririz. Bebeğiniz büyüdükçe bu kaslar üzerinde olan kontrolü de artacaktır.

Düz kaslar istekli kontrolümüz altında olmayan kaslardır, bu kaslar istem dışı hareket etmektedirler. Örneğin bağırsaklarımızdan yemeğin geçişini, tükürük üretimini ve göz bebeğimizi ışığa göre büyüyüp
ve küçülmesini sağlarlar.

Kalp kasları çizgili kaslardır; fakat kontrolümüz altında değillerdir. Bu kaslar kalbimizin atmasını sağlarlar ve aynı zamanda hızlanarak veya yavaşlayarak atışını kontrol ederler.

Bebeğinizin Esnekliği

İlk aylarında bebeğinizin kemikleri henüz sertleşmemişken vücudunun en esnek olduğu zamandır. Örneğin ayağını rahatlıkla ağzına sokabilmektedir. Bazıları günlük olarak yapılan masaj ile bebeğin gelişiminin hızlanacağını savunmaktadır .

Tabi ki temas edilmesi bebeğinizin hoşuna gidecektir ve bebekler için gereklidir; fakat fiziksel gelişimine masajın herhangi bir artı katkısı olmayacaktır.

Bebeğiniz büyüdükçe kemikleri sertleşecek ve o eski esnekliği yavaş yavaş yok olacaktır.

  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.