user
Hamileliğin (Gebeliğin) 15. Haftası

Sıradaki içerik:

Hamileliğin (Gebeliğin) 15. Haftası

e
sv

Hamileliğin (Gebeliğin) 16. Haftası

1329 okunma — 03 Mayıs 2013 00:44
avatar

Hamilelikte

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Bulantılara elveda!
Bu haftada mide bulantılarının tamamen gitmiş olması gerekir. Yüzünüzün hatları daha yumuşak ve aynı zamanda karnınız daha fazla görülür. Muhtemelen her iki tarafta da biraz ‘”kilolar” alacaksınız ve kalça bölgenizde bir kilo artışı ile karşılaşabilirsiniz.

Burun mukozasın da olan herhangi bir şişlik bazen küçük kanamaya neden olabilir. Vücudunuzda artan kan akımı ile başa çıkmak için kalp atışlarınız yaklaşık % 20 artacaktır. Saç ve tırnaklarınız daha hızlı uzamaya başlıyor.

Ayrıca büyümede olan rahim’in mesaneye baskı etmesi ile ilgili bağırsak ve basınç sisteminin yavaşlaması nedeniyle hazımsızlık ve kabızlık sorunları da yaşaya bilirsiniz. Bu ufak tefek sorunlara rağmen, kendinizi pek de rahatsız his etmeyeceksiniz! Özellikle eğer siz bebeğinin ilk hareketlerini hissetmeye başlıyor olanlar arasındaysanız.

Çoğu anne adayı bebeğinin hareketlerini 16. ve 20. haftalar arası başlayarak his etmeye başlıyorlar. Bu, genellikle mısır patlaması gibi his ediliyor.

Vücudunuzdaki kan oranının artışından dolayı kalp ritminiz yüzde 20 artış göstermektedir. Bazen burun kanamalarına karşı kalabilirsiniz. Saçlarınız ve tırnaklarınız daha çabuk uzuyor.

Karşılaşabileceğiniz diğer sorunda hazımsızlık ve kabızlık olabilir. Bunun nedeni ise rahiminizin büyüyüp bir yandan midenize itmesi diğer yandan da idrar mesanenize baskı yapması. Bütün bu yan etkilerin yanında siz mutluluktan uçuyorsunuz hele ki bebeğinizin ilk hareketlerini hisseden bayanlardansanız.

Bebeğin gelişimi: çocuk amniyotik sıvı ile nefes almaya devam ediyor, bu nefes alma onun ciğerlerini geliştirmek için yardımcı olur. Bu nefes egzersizi şu anda tek tüktür, ama hamilelik ilerledikçe daha düzenli olacak. Bebeğin hareketleri daha koordine ve güçlüdür. Çünkü bebeğin hareket edebilmesi için rahim içerisindeki alan artık daha geniştir. Bebeğiniz kafasını dik tutabilir.

Bebeğin boyutu: 8.7 cm
Ne yapmanız gerekiyor: ellerinizi karnınıza koyarak sessizlik içinde yatarak biraz zaman geçirmeniz tavsiye edilir. Muhtemelen ora bura kaçmadığınız için bebeğinizin hareketlerini daha iyi his ede bileceksiniz.

sonraki hafta

Hamileliğin (Gebeliğin) 16. Haftası Video;

  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.