user
Halk Süt Başvurusu Nasıl Yapılır?

Sıradaki içerik:

Halk Süt Başvurusu Nasıl Yapılır?

e
sv

Hamilelikte COVID-19 Koronavirüs

1052 okunma — 12 Ekim 2020 02:04
avatar

Hamilelikte

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

hamilelikte koronavirüs

Hamilelik ve COVID-19 Koronavirüs

Hamileyseniz, yakın zamanda bir bebek doğurduysanız veya emziriyorsanız, muhtemelen 2019 koronavirüs hastalığının (COVID-19) siz ve bebeğiniz üzerindeki etkisinden endişe duyuyorsunuz.
Bu yazımızda bilmeniz gerekenleri detaylandırdık.

Hamilelikte COVID-19 (Koronavirüs) Riskleri

Hamile kadınlar için genel COVID-19 (KORONAVİRÜS) riski düşüktür. Bununla birlikte, Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezlerine göre, COVID-19’u olan hamile kadınların, hamile olmayan kadınlara göre yoğun bakım gerektiren solunum komplikasyonları geliştirme olasılığı daha yüksektir.

Hamile kadınların da ventilatöre yerleştirilme olasılığı daha yüksektir. Ek olarak, Siyah veya Hispanik hamile kadınların COVID-19 (KORONAVİRÜS) virüsü enfeksiyonundan orantısız bir şekilde etkilendiği görülmektedir.
Hamilelik sırasında şiddetli COVID-19 (KORONAVİRÜS) için risk faktörleri arasında daha yaşlı anne yaşı, yüksek vücut kitle indeksi ve önceden var olan diyabet veya hipertansiyon bulunur.

COVID-19’un hamilelik sırasında ne sıklıkla sorunlara neden olduğu veya doğumdan sonra bebeğin sağlığını etkilediği henüz bilinmemektedir. Bazı araştırmalar, COVID-19’lu hamile kadınların erken doğum yapma olasılığının daha yüksek olduğunu ve bebeklerinin bir yenidoğan birimine kabul edilme olasılığının daha yüksek olduğunu gösteriyor.

COVID-19 (KORONAVİRÜS) semptomlarınız varsa veya COVID-19’lu birine maruz kaldıysanız, hemen sağlık uzmanınızla iletişime geçin. Test sarf malzemeleri mevcutsa, COVID-19’a neden olan virüs için test edilmeniz önerilir. Randevunuza gitmeden önce belirtilerinizi ve olası maruziyetinizi anlatmak için sağlık uzmanınızı önceden arayın.

COVID-19 (Koronavirüs) Doğum Öncesi Bakıma Etkisi

COVID-19 (KORONAVİRÜS) virüsünün yayılmasını kontrol etmeye yönelik topluluk çabaları, rutin doğum öncesi bakıma erişiminizi etkileyebilir. Sanal doğum öncesi bakımın sizin için bir seçenek olup olmadığı, bölgenizde mevcutsa ve nasıl çalıştığı konusunda sağlık uzmanınızla konuşun. Kan basıncı monitörü gibi evde bulundurulması yararlı olabilecek herhangi bir araç olup olmadığını sağlık uzmanınıza sorun.

Herhangi bir sanal ziyaretten en iyi şekilde yararlanmak için önceden bir soru listesi hazırlayın ve ziyaret sırasında ayrıntılı notlar alın. Ayrıca, çevrimiçi doğum kursları için seçeneklerinizi araştırmayı düşünün.
Hamilelik sırasında belirli yüksek riskli durumlarınız varsa, sanal ziyaretler bir seçenek olmayabilir. Sağlık uzmanınıza bakımınızın nasıl etkilenebileceğini sorun.

Doğumda COVID-19 (Koronavirüs)

Hamileliğin sonuna yaklaşırken sağlıklıysanız, doğumunuzun ve doğumunuzun bazı yönleri her zamanki gibi ilerleyebilir. Ancak esnek olmaya hazır olun.

Doğum indüksiyonu veya sezaryen doğum programınız varsa, siz ve destek görevliniz, hastaneye gelmenizden 24 ila 48 saat önce COVID-19 (KORONAVİRÜS) semptomları açısından taranabilir. Doğum ve doğum birimine girmeden önce tekrar taranabilirsiniz. COVID-19’a neden olan semptomlarınız veya virüsünüz varsa, indüksiyonunuz veya sezaryeniniz yeniden planlanabilir.

Sizin ve bebeğinizin sağlığını korumak için bazı tesisler, doğum sancıları ve doğum sırasında odada bulunabilecek kişi sayısını sınırlayabilir. Doğumdan sonraki ziyaretler de etkilenebilir. Ayrıca, hastanede kaldığınız süre boyunca siz ve destek görevliniz her gün semptomlar açısından taranabilir.

Bölgenizdeki COVID-19 (KORONAVİRÜS) enfeksiyon oranları değiştikçe kısıtlamalar değişebilir, ancak geçerli olabilecek herhangi bir kısıtlama hakkında sağlık uzmanınızla konuşun. Hastanede kalış süreniz muhtemelen rutinden daha kısa olacaktır.
COVID-19’unuz varsa veya semptomlar nedeniyle test sonuçlarını bekliyorsanız, doğumdan sonra hastanede yatarken bez yüz maskesi takmanız ve yenidoğan bebeğinize bakarken ellerinizin temiz olması önerilir. Hastanedeyken yeni doğan bebeğinizin beşiğini yatağınızın yanında tutmak sorun değildir, ancak mümkünse bebeğinizden makul bir mesafe bırakmanız da önerilir.

Bu adımlar atıldığında, yeni doğmuş bir bebeğin COVID-19 (KORONAVİRÜS) virüsü ile enfekte olma riski düşüktür. Araştırmalar, COVID-19’lu kadınlardan doğan bebeklerin yalnızca% 2 ila% 5’inin doğum zamanına yakın bir zamanda doğumdan sonraki günlerde virüs için pozitif test yaptığını göstermektedir.
Bununla birlikte, COVID-19 (KORONAVİRÜS)ile ciddi bir şekilde hastaysanız, yeni doğmuş bebeğinizden geçici olarak ayrılmanız gerekebilir.

Doğum Sonrası COVID-19 (Koronavirüs)

Doğum sonrası bakımın devam eden bir süreç olması önerilir. Doğumdan sonra check-in için sanal ziyaret seçenekleri ve bir ofis ziyareti ihtiyacınız hakkında sağlık uzmanınızla konuşun.
Bu stresli dönemde, sağlığınız ve ailenizin sağlığı hakkında daha fazla endişe duyabilirsiniz. Ruh sağlığınıza dikkat edin. COVID-19 (KORONAVİRÜS) virüsü ile enfeksiyon riskinizi azaltmak için önlemler alırken destek almak için ailenize ve arkadaşlarınıza ulaşın.

Doğumdan kısa bir süre sonra şiddetli ruh hali değişimleri, iştahsızlık, aşırı yorgunluk ve yaşamda neşe eksikliği yaşarsanız, doğum sonrası depresyon yaşayabilirsiniz. Depresyonda olabileceğinizi düşünüyorsanız, özellikle belirtileriniz kendiliğinden kaybolmuyorsa, bebeğinize bakmakta veya günlük işlerinizi tamamlamakta güçlük çekiyorsanız veya kendinize veya bebeğinize zarar verme düşünceleriniz varsa, sağlık uzmanınıza başvurun.

COVID-19 (Koronavirüs) Emzirme

COVID-19 (KORONAVİRÜS) virüsünün anne sütü yoluyla bulaşıp bulaşmayacağı henüz bilinmiyor. Sınırlı araştırma, COVID-19’lu kadınların anne sütünde virüs olduğuna dair hiçbir kanıt göstermemiştir. En büyük endişe, enfekte olmuş bir annenin emzirme sırasında virüsü solunum damlacıkları yoluyla bebeğe bulaştırıp aktaramayacağıdır.

COVID-19’unuz varsa veya virüse sahip olduğu için araştırılan semptomatik bir kişiyseniz, virüsün bebeğinize yayılmasını önlemek için gerekli adımları atın. Buna bebeğinize dokunmadan önce ellerinizi yıkamak ve mümkünse emzirme sırasında bir yüz maskesi takmak dahildir. Anne sütü pompalıyorsanız, herhangi bir pompa veya şişe parçasına dokunmadan önce ellerinizi yıkayın ve uygun pompa temizliği için önerileri izleyin. Mümkünse, bebeğe sağılmış anne sütünü iyi veren birine sahip olun.

Hamilelikte COVID-19 (Koronavirüs) e Karşı Yapılması Gerekenler

Şu anda COVID-19 (KORONAVİRÜS) virüsü ile enfeksiyonu önleyecek bir aşı bulunmamaktadır. Enfeksiyon riskinizi azaltmak için, hasta olan veya semptomları olan kişilerle yakın temastan kaçının ve kendinizle evinizin dışındaki diğer kişiler arasında yaklaşık 1,5 metre mesafe bırakın.

Halka açık yerlerde ve işte bez yüz maskesi takın. Başkalarıyla iletişimi mümkün olduğunca sınırlayın. Bunun yerine, fotoğraflar, videolar veya video konferans yoluyla arkadaşlarınız ve ailenizle anları paylaşmayı düşünün. Ellerinizi sık sık en az 20 saniye sabun ve suyla yıkayın veya en az % 60 alkol içeren alkol bazlı bir el dezenfektanı kullanın.

Her şeyden önce, kendinize ve bebeğinize bakmaya odaklanın. Herhangi bir endişenizi danışmak için sağlık uzmanınızla iletişime geçin. Stresi veya endişeyi yönetmekte sorun yaşıyorsanız, sağlık uzmanınızla veya bir akıl sağlığı danışmanıyla başa çıkma stratejileri hakkında konuşun.

  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

avatar
  • Jeveux 2 yıl önce
  • Korkuluğu gibi olmadı Allah esirgedi Hamile kadınları