user
Bebeklerde Cilt Kuruluğu Sebepleri Nelerdir?

Sıradaki içerik:

Bebeklerde Cilt Kuruluğu Sebepleri Nelerdir?

e
sv

Bebeklerde Duyu Gelişimi Ne Zaman ve Nasıl Başlar?

739 okunma — 16 Ocak 2019 15:44
avatar

Hamilelikte

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Anne karnından yenidünyaya gelen bebek yaşama alışmaya çalışırken bazı fonksiyonlarını da aynı zamanda kazanmaya başlar. Anne adayı hamile iken birçok testi yaptırarak bebeğinin sağlığı konusunda bilgi edinebilir. Bunlardan en önemlisi bebeğin duyu gelişimin olup olmadığıdır. Gebeliğin ilk 8.haftasında dokunma duyusu gelişen bebeğin kulakları fiziki olarak 3. haftadan itibaren oluşmaya başlar. Neredeyse tüm anne adaylarının merak ettiği soru bebeklerde duyu gelişimi ne zaman ve nasıl başlar? Olmuştur.

Anne Karnındaki Bebek Nasıl Duymaya Başlar?

Anne karnındaki bir fetüsün duyma yetisi ortalama olarak 16. Haftadan başlayarak gelişir. Kısacası hamileliğin son haftalarında bebeğinizi sizi ve çevrenizdekileri rahatlıkla duyabilir. Anne karnındaki bebek 5. Ayın başından itibaren tüm seslere karşı duyarlıdır. Bebekler 6 ayın sonunda tamamen dış dünyaya açılırlar. Dördüncü gelişen duyu organı kulak olduğundan dolayı hamileliğin son evrelerinde bebeklerde bir problem yoksa dış dünyayı rahatlıkla duyabilir.

Bebeklerde Duyu Gelişimi

Yeni doğan bir bebek duyu becerisini anne karnında tamamlamış olarak gelir. İlk doğduğunda uzman odyometristler tarafından yapılan işitme testiyle bu duyunun olması kesinlik kazanır. Yeni doğan bir bebek çevresindeki tüm seslere karşı duyarlıdır. Büyüdükçe bu duyusunu daha rahat gösterebilir. Anne karnında kazanılan bu duyu yetisi doğduktan sonra çeşitli testlerden geçerek devam ettirilir İşitmesi normal bir bebek fısıltı şeklindeki sesleri de çok iyi şekilde duyacaktır.

Yeni Doğan Bir Bebeğin İşitme Problemi Varsa Neler Yapılabilir?

Anne karnında olan bir bebeğin duyup duymadığı bazı zamanlarda anlaşılamaz. Bebeklere doğar doğmaz yapılan işitme testinde bir sorun oluşursa aile hemen bir kulak burun boğaz hekimine yönlendirilmelidir. Gerekli tedavi aşamaları hemen başlamalı, bebeğin duyu yetisinin neden kaybettiği ortaya çıkarılmalıdır. Nedeni belli olan işitme kayıplığı için tedavi süreci de başlanarak hızlandırılmalıdır. Yeni doğan bir bebeğe işitme testi yaptırılamadıysa ilerleyen dönemlerde ufak testler eşliğinde duyma seviyesi pratik bir şekilde yapılmalıdır. Ufak bir sorun bulunursa gerekli işlem için Sağlık kuruluşuna başvuruda bulunmak gerekir. Bebekler için duyma eylemi çok önemlidir.

  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.