user
Bebeklerin Ağlama Sebepleri

Sıradaki içerik:

Bebeklerin Ağlama Sebepleri

e
sv

Çocuklarda Öfke Nöbetleri

719 okunma — 23 Mart 2019 10:55
avatar

Hamilelikte

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

İki yaşındaki çocuk hayat dolu ve dışa dönüktür; artık yürüyebilmekte ve konuşabilmektedir. Kendi dünyasının merkezi kendisidir ve isteklerde bulunmaya başlayacaktır. Bunların bazıları gerçekleştirilemeyecektir. Bazı durumlar, biraz disiplin ve “hayır” kelimesini duymasını gerektirmektedir.

Çocuklarda Öfke Nöbetleri

İlk kez istediği gerçekleşmeye bir çocuk öfke nöbetine kapılabilir. Bağırmaya, ağlamaya, vurmaya ve hatta bazı durumlarda nefesini bile tutmaya başlayabilir. Genellikle böyle bir nöbet otuz saniye ve iki dakika arasında sürmektedir.

Bu gibi durumlarda anne ve babanın öfkelenmesi durumu daha kötü bir hale sokacaktır ve çocuğu sakinleştirmek için gösterilen diğer çabalar başarısız olacaktır.

Bu patlamaların anormal olan herhangi bir tarafı yoktur, bazen yetişkinler bile sinirlerine hâkim olamayabilirler. İki yaşındaki çocuk henüz kendini kontrol etmeyi tam olarak başaramadığı için bu gibi durumlarda kendini kaybedebilir ve izlemesi korkunç bir görüntü olabilir.

İki yaş bu sinir krizlerinin en fazla görüldüğü yaşlardan bir tanesidir. Bu sinir nöbetleri 1 yaşında da görülebilmektedir ve 4 yaşına kadar sürebilir. İki yaşındaki çocukların 80% bu nöbetleri geçirmektedir.

Sinir Nöbetlerinin Sebepleri

İstediği olmayan bir çocuk sinir nöbeti geçirebilir. Tehlikeli bir şey yapmak isteyen bir çocuk anne veya babası tarafından durdurulunca sinir nöbeti başlar. Aynı şekilde bir şeyi yapmaya çalışan ve başarısız olan bir çocuk da tepki gösterebilir.

Kendisi ne yapması gerektiğini çok iyi biliyor olabilir fakat fiziksel olarak yetersiz olduğu için bunu beceremeyince uğraştığı şeyi fırlatabilir ve öfkelenebilir.

Onlar için zor bir ders olabilir fakat kendi limitlerini öğrenmesi gerekecektir ve buda onun için önemli bir deneyim olacaktır. Böylelikle zamanla fiziksel, zihinsel ve sosyal sınırlarını öğrenmiş olacaktır.

  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.