user
Hamilelikte Dördüncü Ay Nasıl Geçer?

Sıradaki içerik:

Hamilelikte Dördüncü Ay Nasıl Geçer?

e
sv

Hamilelikte Üçüncü Ay Nasıl Geçer?

730 okunma — 03 Mayıs 2018 21:56
avatar

Hamilelikte

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Hamilelikte üçüncü ayda bebek bir sıvı kütlesi olmaktan kurtulup kıkırdaktan oluşan bir canlıya dönüşür. Kaslar bu dönemde hızla gelişir. 3-4 gram ağırlığına ulaşan bebek boyut olarak 3 santimetreye yakın bir ölçüye ulaşır.

Tam da bu devrede anne adayının fizyolojik-psikolojik değişimleri gözle görülür şekilde belirginleşir. Anne mide bulantıları geçirir, kusma, aşırı iştah ve bazı yiyeceklerden aşırı şekilde tiksinti duyma; aşırı derecede hassaslaşma olaylara beklenmeyen tepkiler verme, çabuk sinirlenme gibi durumlara hazırlıklı olmak gerekir.

Anne adayı bu hassas dönemde mümkün olduğunca iyi beslenmeli ve eşi ve çevresi tarafından da psikolojik destek ve yüksek moralle desteklenmelidir. Tabiri caiz ise bir dediği iki edilmemelidir. Hamilelikte üçüncü ayın ortalarına kadar yerli yersiz aşermeler bu ayın sonuna doğru yavaş yavaş kesilmeye başlar.

 

3 Aylık Hamilelik Döneminde Bulantı Bitmeye Başlar

Bulantı ve kusmalar yavaş yavaş ortadan kaybolur. Bebekte ise muazzam gelişmeler olmaktadır. Artık dışardan gelen sesleri duyabilen bebeği de düşünmek vakti gelmiştir. Bu ayın ortalarında 8 gram ağırlığına ulaşan bu canlı 8 santimetre boya ulaşmıştır.

Saçları çıkmaya başlayan bebek; parmak emmeye de ilk kez bu dönemde başlamıştır. Hamileliğin üçüncü ayının sonuna doğru yaklaşırken bebeğin boyu hala 8 santimdir ve ağırlığı 16 grama ulaşmıştır.

3 Aylık Dönemde Bulantı ve Kusmalar Bitmeye Başlar

Bu ayın sonunda bulantı kusma ve anne adayının sindirim sisteminde gerçekleşen olumsuzluklar yavaş yavaş düzelmeye başlar. Anne bu ayda da iyi beslenmek zorundadır. Anne bu ayda sık sık ama az ölçekte besinler almalıdır. Aşırı yağlı yiyeceklerden uzak durmak ve bulantıları azaltan gıdalar almak gereklidir.

Örneğin leblebi, kraker gibi besinler bulantıyı azaltır. Önceki aylarda olduğu gibi protein, kalsiyum ve demir takviyesini yapmalı, proteince zengin kırmızı et, tavuk eti, balık tüketmeli, demir takviyesi yapan kaliteli pekmez içmeli kalsiyumca zengin süt ve süt ürünlerini tüketmelidir.

Bu dönemde de kesinlikle sigara alkol ve gazlı içeceklerden uzak durmalıdır. Besinlerle birlikte önem arz eden bir diğer husus da su tüketimidir. Bu dönemde anne mutlaka günde 3 litre su tüketmelidir.

C vitamini ihtiyacı için mevsimine göre portakal mandalina tüketmelidir.

  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.