user
Gebelikte 8. Ay

Sıradaki içerik:

Gebelikte 8. Ay

e
sv

Gebelikte 9. Ay

1382 okunma — 26 Aralık 2013 09:58
avatar

Hamilelikte

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Hamileliğinizin 9.ayı artık gebeliğinizin son zamanlarıdır. Genellikle 9.ay dolduğunda doğum gerçekleşir. Bu dönemde gerçek ve yalancı doğum sancıları gerçekleşebilir bu iki doğum sancısını birbirinden ayırt etmelisiniz.

Gerçek doğum sancısı sık sık olur ve sancı şiddeti giderek artar. Yalancı doğum sancısı ise sık sık olmaz i sancıların arasındaki süre uzundur ve düzensizdir. Gebeliğinizin 9. ayında sık sık ve düzenli sancılar girdiğinde tıkaç denilen sümüksü bir sıvı gelmesi halk arasında suyun gelmesi olarak adlandırılır ve kısa süre içinde bebeğiniz dünyaya gelir.

Doğum sancınızın geldiğini hissettiğinizde hemen hastaneye gitmeli ve doğum doktorunuzla iletişime geçmelisiniz. Doğum gerçekleşmeye başladığında rahim ağzı yaklaşık olarak 10 cm açılır ve doğumun ilk aşaması gerçekleşmiş olur.

Bebeğiniz bu dönemde yaklaşık 2900 – 3500 gram ağırlığın da ve boyu 45-50 cm uzunluğundadır. Bebeğinizin dünyaya gelmesi için kafanın doğum kanalına gelmesi beklenmektedir. Bebeğinizden laguna tüyleri dökülür ve bu tüyler bebeğinizin ilk dışkısı olur, bu dışlı siyah ve yeşil renkte olabilir bu dışkı bebeğinizin dışarıda bir yaşam sürdürmeye hazır olduğu anlamına gelmektedir.

Anne ve babaların en çok merak ettiği şeylerden bir tanesi doğumun sezaryenla mı yoksa normal doğum şeklindeki olacağıdır. Bunu doktorunuza danışarak birlikte karar vermeniz sizinde içinizi rahatlatacaktır.

Doktorunuz hamilelik sürecinizi adım adım bildiği için size kolaylıkla yardımcı olacaktır. Bebeğinizin doğum kanalına ters bir şekilde gelmesi, bebeğin çok iri olması ve doğum kanalından geçememe durumu olması, bebeğin anne karnında oksijensiz kalması gibi durumlarda sezaryenla doğum uygun görülebilir.

Gebelik süreci 40 haftadan oluşmaktadır. Ancak her zaman olmasa da bu süreci aşan hamilelikler olabilir. Bu durum genel olarak yaşı büyük annelerde ve yaşı küçük annelerde görülür. Unutmayın ki bebeğiniz için en sağlıklı besin kaynağı özellikle ilk 6 ay anne sütüdür, ilk 6 ayda anne sütü vermeye mutlaka özen göstermelisiniz.

  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.