user
Bebekleri Uyutmanın En Kolay Yolu?

Sıradaki içerik:

Bebekleri Uyutmanın En Kolay Yolu?

e
sv

Erken Doğum Belirtileri Nelerdir?

702 okunma — 18 Ocak 2019 16:20
avatar

Hamilelikte

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Normal zamanında doğan bebek miad bebek olarak adlandırılır. Kadın yumurtası ile erkek sprem hücresinin döllenmesiyle oluşan cenin zaman içinde gelişim göstererek anne karnında sürecini 40 haftada tamamlar. Bazen anne veya bebeğe ait nedenlerden dolayı erken doğum gerçekleşebilir. Erken doğum belirtileri nelerdir? Anne adayı bu belirtileri bilmeli ve ona göre önlem almalıdır.

Erken Doğum Nedir?

Erken doğum gebeliğin 20. haftasından sonra 37. haftasından önce gerçekleşen doğum olarak nitelendirilir. Erken doğum ile dünyaya gelen bebekler prematüre bebekler olarak adlandırılır. Anne karnında gelişimini tam olarak tamamlayamadığı için bebek doğar doğmaz özel bakım ünitesine alınır ve bu süre zarfında gelişimini tamamlaması sağlanır.

Erken Doğumun Nedenleri Nelerdir?

Erken doğumun bir çok nedeni vardır. Çoğul gebeliklerde genellikle 37. haftadan önce doğum gerçekleşir. İdrar yolu ve genital sistem enfeksiyonları, bebeğin suyunun az yada çok olması, plesantanın erken ayrılması yada yerleşmesi gereken yere değilde başka bir yere yerleşmesi, annenin yetersiz ve dengesiz beslenmesi, annenin kötü alışkanlıkları, anne adayında bulunan kronik hastalıklar, annenin çok kilo alması, geçirilen bir travma gibi bir çok neden bağlı olarak erken doğum olabilir.

Erken Doğumun Belirtileri Nelerdir?

Doğumun başlaması için rahim kasılmalarının olması gerekir. Erken doğum belirtilerinde karnın alt bölgesinde kasılma ve ağrı görülür. Sulu ve kanlı vajinal akıntı görülür. Halk arasında su gelmesi olarak tabir edilen amnion sıvısı gelebilir. Bel ve sırtta ağrılar olabilir. Muayenede rahim ağzında incelme ve açılma gözlenir.

Erken Doğumun Sakıncaları Nelerdir

Erken doğum geciktirilebildiği kadar geciktirilmesi gerekir. Bebeğin akciğerleri özellikle hamileliğin son aylarına doğru gelişmeye başlar. Erken doğan bir çok bebekte solunum problemi görülmesi nedeni budur. Gelişimini tam olarak tamamlayamadığı için organ gelişiminde problemler görülebilir. Prematüre bebek özellikle solunum ve göz açısından iyi değerlendirilmelidir. Kilosu düşük olacağı için anne sütü mutlaka verilmelidir. Emme refleksi yavaş olduğu için yavaş ve uzun vadede emzirilmesi gerekir. Hastanenin özel bakım ünitelerinde belli bir kiloya ulaştıktan sonra eve çıkarılır. Evdeki bakımda itina ve özenle yapılmalıdır.

  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.