user
Gebelikte sivilce ve siyah noktalar için maske ve bakım

Sıradaki içerik:

Gebelikte sivilce ve siyah noktalar için maske ve bakım

e
sv

Gebelikte 5. Ay

480 okunma — 22 Aralık 2013 11:26
avatar

Hamilelikte

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Hamileliğin 5.ayı hamilelik döneminizin ortalarıdır. Bebeğinizin gelişme süreci devam etmektedir.

Karnınız büyüyerek artık dışarıdan bakıldığında hamile olduğunuz anlaşılacak hali almıştır. Bebeğinizin hareketlerini artık daha çok ve daha net hissedebilirsiniz.Bu dönemde bel ağrılarıyla karşılaşabilirsiniz bunun sebebi uterusun öne doğru çıkmasıdır.

Rahim büyüdüğü için mideye baskı yapar ve reflü olabilirsiniz, nefes almakta zorluk çekebilirsiniz. Reflünün etkisini azaltmak için gün içerisinde az az ama sık sık yemek yemeniz ve gece uyurken de vücudunuzun üst kısmının biraz daha yukarda olması reflünün etkisini azaltacaktır.

Yüzünüz de ve dudaklarınızın üzerinde kahverengi lekeler oluşabilir bu normal bir durumdur bu lekeler doğumdan sonra kendiliğinden kaybolacaktır.

Anne karnındaki bebeğin büyümesiyle karın bölgesi de büyümektedir bu göbeğinizde memelerde kalça ve basenlerde çatlaklara sebep olabilir.

Çatlakları gidermek ve çatlak oluşmasına engel olmak için vücudunuzu yumuşak tutacak ve çatlamalara engel olabilecek şeyler sürebilirsiniz. Bu durumla krem kullanabilirsiniz veya kakao yağı ve badem yağı da bu çatlakların oluşmasına ve giderilmesine yardımcı olacaktır.

Bebeğiniz bu dönemde 280-320 gram ağırlığında ve ortalama olarak 14-16 cm civarındadır. Bebeğinizin hareketleri artık daha güçlüdür ve dışarıdan bakıldığında güçlü hareketleri fark edilebilir. Dışarıdan gelen sesleri bebeğiniz duyabilir bunlara tepki verebilir.

Erkek bebekler de testisler torbalara inmeye başlamıştır. Kız bebeklerin yumurtalarında 6 milyon yumurta hücresi olduğu uzman kişiler tarafından kanıtlanmıştır. Bebeğinizin ayak izi oluşmuştur.

Cilt altı yağ dokusu bebeğinizde oluşmaya başlamıştır bu yağ dokusu doğum sonrası ısı ayarı için gereklidir. Bu süreçte bebeğinizin refleksleri gelişir.

Bebeğinizin ve sizin sağlıklı bir hamilelik süreci geçirmesi için sağlıklı ve düzenli beslenmeye mutlaka özen göstermelisiniz. Egzersiz ve yürüyüşlerle rahat bir doğum yapmak için kendinizi hazırlayabilirsiniz.

Başta sigara ve alkol olmak üzere kötü alışkanlıklardan uzak durmalısınız. Vitamin ve mineral açısından zengin meyve ve sebzeleri tercih etmelisiniz.

Tuzlu ekmekten kaçınmalı ve protein yönünden zengin olan et ve süt ürünlerini tüketmeye özen göstermeli ve bebeğinizin beyin gelişimi için haftada 1 veya 2 gün balık ve günde 1-2 adet ceviz tüketmenizi öneririz.

Hamilelik dönemi boyunca sıkı alımı çok önemlidir günde yaklaşık 2 litre su tüketmelisiniz.

  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

avatar
  • lamiye 10 yıl önce
  • ben gebelik zamani annede kalsimumun ne kadar olmasi geleekde cocuk icin yararlidir