user
Bebekler Nasıl Yüzer Yüzmeyi Öğrenir

Sıradaki içerik:

Bebekler Nasıl Yüzer Yüzmeyi Öğrenir

e
sv

Bebekler ile Nasıl Bağ Kurulur?

346 okunma — 14 Haziran 2018 23:33
avatar

Hamilelikte

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Bebekler doğuştan tek bir kişi ile bağ kurmak için programlanmışlardır ve bu kişi nerdeyse her zaman anneleri olmuştur.

İlk başlarda onları kucağına kim alırsa alsın, bir rahatlık hissetseler bile, 6 ay içinde iyice seçici bir hal alacaklardır.

Bundan sonraki aylarda herhangi bir yabancı kucağına aldığında ağlayabilir ve rahatsızlık duyabilirler; aynı şekilde annede stres olabilir. Artık ikisi arasında uzun yıllar sürecek bir bağ kurulmuş olacaktır.

Bebekler ile anneler arasındaki bu bağ çok eski zamanlardan gelmektedir. Oxytocin hormonu önemli rol oynamaktadır.

Anneler ile Bebekleri Arasında Koku Bağı

Koku hem anne hem de bebek için çok önemli bir hale gelmiştir. Yapılan araştırmalar sonucu bebekler annelerini onlara özel olan kokular sayesinde tanıyabilirler ve aynı şekilde anneler de bebeklerini kokusundan ayırt edebilirler.

Gözü bağlanmış bir anne diğer bebekler arasından sadece koklayarak bebeğini seçebilir.

Bebeklerle Bağ Kurmada Sesin Önemi

Annelerin kendi bebeklerinin ağlama seslerini ayırt etme özellikleri bulunmaktadır. Bu eskiden gelen fakat günümüzde artık bir evde birden fazla anne olmadığı için test edilmesi güç bir özellik haline gelmiştir.

Eski kabile zamanlarında bir anne her bebeğin ağlamasına uyanıp tepki verseydi neredeyse hiç uyku uyumamış oluyordu. Anneler kendi bebeklerinin seslerini ayırt etme özelliklerini kullanıyorlardı ve böylelikle dinlenme fırsatı buluyorlardı.

Bebeklerde aynı şekilde annelerinin seslerin karşı duyarlıdır. Emzirirken hangi tarafı seçtikleri bile bebeklerinin kulaklarının gelişiminde rol oynamaktadır.

Genellikle anneler sol tarafı tercih ederler bu yüzdende bebeğin sol kulağı sese çok daha duyarlıdır özellikle annesinin sesine.

Anne ile bebeğin kurmuş oldukları bağ, sadece yüzlerini tanımaktan ibaret değil, aynı zamanda ses ve kokularını öğrenerek, çok daha kuvvetli bir hal almış olacaktır.

Bu bağın güçlü bir şekilde kurulabilmesi için anne ile bebeğin ilk aylarda olabildiğince çok birlikte vakit geçirmeleri gerekmektedir.

  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.