user
Hamilelik Döneminde Adet Kanaması Olur mu?

Sıradaki içerik:

Hamilelik Döneminde Adet Kanaması Olur mu?

e
sv

Hamileliğe Zararlı Yiyecek ve İçecekler

355 okunma — 04 Mart 2018 21:30
avatar

Hamilelikte

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Hamilelik dönemi, oldukça riskli bir dönem olmasından ötürü, oldukça dikkat edilmesi gereken dönemlerden biridir aynı zamanda, gerekli önlemler alınmaz, uzak durulması gereken şeylerden uzak durulmaz ve benzeri pek çok hata tekrarlanırsa; çoğu zaman, hamilelik döneminde sıkıntı yaşayabilir hatta düşük bile yapabilirsiniz.

Bu yazımızda sizlere, hamileliğe zararlı yiyecek ve içeceklerden bahsedeceğiz.

Doktorunuza da danışmanız gereken bu tür durumlar hakkında, ön bilgi sahibi olmanız; hamilelik döneminizin güvenli bir şekilde geçmesine olanak sağlayacaktır.

Çiğ yahut Az Pişmiş Et

Çiğ et, yahut genel tabir ile az pişmiş etler; hamilelik döneminde uzak durulması gereken ilk besinlerden biri. Belki de en mühimi.

Zira, bebeğinize, hamilelik döneminde enfeksiyon bulaştırabilir ve benzeri rahatsızlıkların oluşmasını sağlayabilirsiniz.

Salmonella dediğimiz bakteriler, az pişmiş etlerde ölmemiş ve bulunuyor olabilir. Bu durumda yediğiniz etin çocuğunuza enfeksiyon olarak geri dönmesi de olasıdır.

Hamilelik döneminde kapılan enfeksiyon, çocuğunuzun bebeklik döneminde sarılık ve benzeri hastalıkları kapmasına; bu hastalıkların çocuğunuza kolayca etki etmesine yol açar.

Pastörize Edilmemiş Süt Ürünleri

Pastörize işlemine uğramayan süt ve süt ürünlerinde bulunan listeria adlı bakteri, karnınızdaki bebeğe enfeksiyon bulaştırabilir. Bu enfeksiyon sebebi ile kan zehirlenmesi ve hatta bebek kaybı bile yaşayabilmeniz mümkün.

Bu sebepten, pastörize edilmemiş süt ve süt ürünlerini hamilelik döneminde kesinlikle tüketmeyin.

Kafein

Sürekli kafein tüketimi, hamilelik döneminde tehlikeli bir durumdur. Eser miktarda kafein tüketimi ise hamilelik için herhangi bir sakınca oluşturmaz. Bu sebepten, günlük kafein tüketiminizi 300 MG ile sınırlayın.

Pek çok insanın kahve bağımlısı olduğunu düşünürsek bu durumun hamilelik için en riskli hallerden biri olduğunu söylememiz, rahatlıkla mümkün.

Dolayısı ile, hamilelik dönemi boyunca bu durumu ön görmeniz ve kahve tüketiminizi, sadece kahve değil; kafein tüketiminizi azaltmanızı öneriyoruz.

Çay

Hamilelik döneminde, çay da kafein gibi sakıncalı maddelerden bir diğeridir. Demir emilimini azaltma etkisi bulunduğundan çay içimini de hamilelik döneminde oldukça azaltmanızı öneriyoruz.

Yıkanmamış Sebzeler

Yıkanmamış sebzelerin sadece hamilelik döneminde değil, pek çok dönemde riskli durumlar oluşturduklarını bilmekteyiz. Toksoplazma riski ile karşılaşmamak adına, hamile anne adayları yiyeceği sebzeleri olabildiğince iyi bir şekilde yıkamalıdır.

  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.