user
Hamileliğe Zararlı Yiyecek ve İçecekler

Sıradaki içerik:

Hamileliğe Zararlı Yiyecek ve İçecekler

e
sv

Gebelikte Şeker Yükleme Testi Nedir?

326 okunma — 05 Mart 2018 22:18
avatar

Hamilelikte

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Gebelik çok güç ve emek gerektiren bir süreç ve tabi bunun yanı sıra bir o kadar da güzel ve eşsiz bir duygu . Bu duygu yüklü dokuz aylık süreç de kasık ağrısı bel ağrısı bulantılar baş dönmeleri dahil daha bir çok değişik rahatsızlık yaşayacak anne adayı ,gebelik süresince bu tür rahatsızlıklara alışacaktır . Bu yönde endişe etmemek gerekir zira bunlar hamilelik için en doğal şeylerdir .

Bir gebelik boyunca çok kez doktor kontrolleri olacak ve gerekli bilgiyi doktor anne adayına verecektir . Bu süreç boyunca anne stresten uzak durmalı , beslenmesine özen göstermelidir .

Yaklaşık 7 haftalık olduğunda bebeğin ilk kalp atışını doktor kontrolün de ultrason yolu ile duyabileceksiniz

11 . ve 14 . haftalar arasında ise ikili testler yapılacaktır . İkili test kan yolu ile yapılır ve muayeneye aç gitmek gerekir . Bu test sonucuna göre bebekte olabilecek olumsuz şeylere karşı önlem alınacaktır . Bu gibi testler normal bir süreçtir ve asla telaş yapmanızı gerektirecek bir şey değildir . Zira size ve bebeğe zarar verecek her şeyden doktor kaçınacaktır .

Gebelik döneminde 24 . ve 28 . haftalar da ise şeker yükleme testi yapılır . Yapılan test sırasında anne adayının şeker hastası olup olmadığı kontrol edilir . Bunun için öncelikle elli gram glikoz içer. Glikoz seviyesi 140 miligram altında ise anne adayında herhangi bir şeker hastalığı olmadığı görülmüş olur .

Bu gibi testler asla strese sebep olmamalı aksine doğal ve olağan bir süreç gözü ile bakılmalıdır .

Gebelik öncesi ve ya gebelik sonrası var olan şeker bazı sorunlara sebep olabilir . Bunun için bu gibi testler mutlaka özenle yaptırılmalı ve tedavi edilmelidir .

Gebelik her test önem taşır ve sizin ve bebeğin sağlığı için gereklilik arz eder . Bu yüzden bu konuya siz ve doktorunuz gereken hassasiyeti göstermelisiniz . Bebeğin sağlığı için her test yapılmalıdır .

Gebelikten önce de şeker hastalığı bulunan kadınların bebeklerinde bazı anomaliler olabilir. Fakat gebelik sonrası oluşan şeker hastalığı böyle bir soruna neden olmaz.

 

  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.