user
İlişkiden Kaç Gün Sonra Kasık Ağrısı Başlar?

Sıradaki içerik:

İlişkiden Kaç Gün Sonra Kasık Ağrısı Başlar?

e
sv

Hamilelikte Anemi Riski Artar mı?

310 okunma — 17 Mart 2018 18:43
avatar

Hamilelikte

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Hamilelik sürecince anne birçok problem ile karşılaşır. Bu süreçleri en iyi şekilde atlatabilmesi için de sağlığına ve beslenmesine çok dikkat etmelidir. Hamilelik boyunca gebe kadının kilo artışı mide bulantıları ve kusmaları bel ağrıları ve demir eksikliği gibi birçok hastalığı ortaya çıkar.

Hamile kadınların en çok karşılaştığı problem demir eksikliği sonucu oluşan anemilerdir. Demir eksikliği ya hamile kadın vücuduna demiri iyi alamaz. Ya da hamilelik sırasında oluşan kanamalardan dolayı vücudundan çok demir kaybederek kansızlık ortaya çıkar.

Hamile bayanların vücutlarına demir almak istiyorlarsa hayvansal gıdalardan özellikle et ve yeşil yapraklı sebzelerde demir çok fazla bulunur. Demir kan yapıcı sinir hücrelerini yenileyici ve hücre yapı taşlarını oluşturması gibi özelliklerinden dolayı çok önemlidir.

Hamilelikte görülen demir eksikliğinin nedenlerine gelecek olursak; folik asit yetersizliğinden dolayı anemi görülebilmektedir. Yeterli ve sağlıklı bir şekilde beslenme olmadığından anemiye neden olabilmektedir. Gelişmekte olan bebeğin annelerinin besinlerini alması da anemiye neden olur.

Hamilelikte Demir Eksikliği Belirtileri
Demir eksikliği belirtilerine gelecek olursak; anne adayı çok çabuk yorulur. Sürekli halsiz ve uykulu hisseder. Yorgun hisseder. Kalp çarpıntıları olağandan daha hızlı çarpar. Merdiven çıkarken çabuk yorulur.

Nefesi çabuk tükenir. Baş ağrısı baş dönmesi gibi problemler oluşur. Sarılık ve karın ağrısı olur.
Anemiye karşı önlem almak için anne adayının mutlaka bir doktora görünmesi gerekir. Doktor kontrolünde olması ve demir takviyeli ilaçlar alması gerekir. Demir içerikli yeşil sebze ve hayvansal gıdalar tüketmesi önerilir.

  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.