user
Bebeklere Yapılması Gereken Aşılar

Sıradaki içerik:

Bebeklere Yapılması Gereken Aşılar

e
sv

Bebeğin Hasta Olduğu Nasıl Anlaşılır?

377 okunma — 25 Haziran 2018 23:03
avatar

Hamilelikte

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Bebekler hastalıkları ile ilgili anne ve babalarını uyarmakta oldukça başarılılardır. Eğer bebeğiniz ağlıyorsa ve tüm olasılıkların hepsi kontrol edilmiş ise (açlık, sıcaklık, ıslaklık, yalnızlık, korku vs..) bebeğinizin hasta olma ihtimali yüksektir.

Nezle Olan Bebekler

Yetişkinler gibi bebeklerde nezle olabilirler; fakat kendi burunlarını silme gibi lüksleri henüz bulunmamaktadır. Bebekler nezleye sebep olan virüslere yetişkinlerden daha çok yakalanmaktadırlar.

Bu süreç bağışıklık sistemlerinin gelişmesi için normaldir. Bilimdeki gelişmelere rağmen nezle virüsüne kesin bir çözüm bulunamamıştır ve bebekler de yetişkinler gibi sadece geçmesini bekleyebilirler.

Bebeklerin yetişkinlere göre bu durumlar da daha çok yardıma ihtiyaçları vardır. Örneğin tıkanmış bir burun, beslenme zamanı bebeğinize sıkıntı yaratabilir.

Bebeklerde Ateş Yükselmesi

İnsan vücudunun ısısı herhangi bir enfeksiyona karşı mücadele verdiği zaman yükselmektedir. Bebeğinizin ateşinin çıkması onun dışarıdan vücuduna girmiş olan davetsiz bir misafir ile mücadele ettiğini gösterir.

Eğer ateşi geçmez ve uzun süre sürerse hemen doktoruna haber verilmesi gerekir.

Kolik Bebekler

Her 10 bebekten 1 veya 2’sinde kolik semptomları görülmektedir. Bu belirtiler doğumdan yaklaşık bir hafta sonra başlar ve üç aya kadar devam eder.

Bazı vakalardın üç aydan daha fazla sürdüğü de görülmüştür. Kolik bebekler saatlerce ağlar ya da çığlık atabilirler; genellikle akşam saatlerinde bacaklarını karnına çekmiş bir şekilde büyük bir acı çekiyormuş gibi görünürler.

Kolik bebeklerin göstermiş olduğu tepkilerin nedeni bilinmemektedir. Bazı görüşler sindirim sistemi ve bazıları da sinirsel sistemin gelişmesi ile alakalı olduğunu belirtse de henüz kesin ispatlanmış bir görüş yoktur.

  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.