user
Bebeklerin Uyku Saatleri Düzeni

Sıradaki içerik:

Bebeklerin Uyku Saatleri Düzeni

e
sv

Bebeklere Yapılması Gereken Aşılar

355 okunma — 24 Haziran 2018 02:17
avatar

Hamilelikte

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Bebeklerin gelişen bağışıklık sistemlerinin yanında; onları koruyacak olan aşılara da ihtiyaçları bulunmaktadır. Bebekler ilk 2 sene içinde yaklaşık 5-6 kere aşı olmak için doktorlarına ziyarete gideceklerdir.

Bazı bebekler aşıdan sonra ateşlenebilir; fakat ileri zamandaki getirisi düşünüldüğünde buna katlanmaları gerekecektir, aşılar bebeğinizin tehlikeli olan hastalıklara karşı bağışıklık kazanmasını sağlayacaktır.

Önemli olan, aşılarının zamanında ve tam olarak yapılmasıdır.

Aşılar, virüsleri veya bakterileri zayıflatarak bebeğinizin bağışıklık sistemi ile tanıştırırlar. Bebeğinizin vücudu bu zayıflatılmış virüs ve bakteriler ile rahatlıkla mücadele edebilecektir.

Böylelikle aynı virüs veya bakteri normal yollardan bulaştığında bağışıklık sistemi önceki deneyimleri sayesinde kolaylıkla onları yok edecektir.

Karma aşıların güvenirliği ile ilgili son zamanlarda tartışmalar olmuştur. Çoklu aşılama ile bebeklere tek bir aşıda beş ayrı hastalık birden aşılanmaktadır.

Bu yapılan aşılar bebeklere 8, 12 ve 16’ıncı haftalarda yapılmaktadır. Bu aşılar bebeğinizi difteri, tetanos, boğmaca, haemophilus influenzae tip b ve çocuk felcine karşı korumak amaçlı yapılır.

Eleştiriler birçok mikrobun aynı anda verilmesinin çocuğun bağışıklık sistemi üzerinde yorucu bir etkisi olacağı yönündedir.

Fakat yapılan klinik laboratuvar testlerinde herhangi bir sıkıntı ile karşılaşılmamış ve riskin nerdeyse sıfıra yakın olduğunu ortaya çıkmıştır.

Karma aşıların yanı sıra hepatit B’ye karşı korumada doğumdan hemen sonra yapılan bir aşı ile sağlanabilir. Bebeğiniz 12 ile 15’inci aylar arasında ise kızamık, kabakulak ve kızamıkçık için aşılar olacaktır.

Bebeklerin vücutlarında oluşabilecek hasarlara karşı kendilerini korunmayı öğrenmeleri gerekmektedir.

Ufak tefek sıyırıklar ve şişlikler ağlamalarına sebep olabilir fakat uzun zamanda bebeğinizin öğrenme sürecinde önemli rol oynamaktadırlar.

Bu ufak kazalar bebeklerin tecrübe kazanmalarını sağlayacaktır. Anne ve babaların etraftan gelebilecek tehlikelere karşı önlemeler almaları gerekmektedir böylelikle bebekler en az risk ile büyüyeceklerdir.

  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.