user
İlişkiden sonra adet oldum gördüm hamilemiyim

Sıradaki içerik:

İlişkiden sonra adet oldum gördüm hamilemiyim

e
sv

Gebelikte 2. Ay

1066 okunma — 17 Aralık 2013 22:03
avatar

Hamilelikte

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Gebeliğin 2. ayında artık hamile olduğunuz kesinleşmiştir. Bu süreçten itibaren anne adaylarını çeşitli değişiklikler bekliyor bu yüzden bir kadın doğum doktoruna muayene olmanız da büyük fayda var.

Hamileliğinizin 2. ayından itibaren adet döneminizdeki gibi değişikliklerle karşılaşacaksınız hatta bu durumla sıklıkla karşılaşacaksınız.

Anne adayları erken gebelik belirtileriyle karşılaşabilirler bu belirtiler sabah bulantıları aşerme, ağız tadında değişiklik, kusma, sabah yorgunluğu, göğüslerde gerginlik ve göğüs uçlarının koyulaşması gibi belirtilerdir. Bu belirtiler her anne adayında meydana gelmeyebilir bunlardan hiç biriyle karşılaşmadan hamilelik sürecinize devamda edebilirsiniz.

Hamileliğin 2. ayında bebeğiniz artık 1-1,5 cm civarındadır ve ultrason ile görülebilir durumdadır. Bebeğinizin kalbi atar ve kalp kan pompalamaya başlamıştır bu süreçte bebeğinizin kalp atışlarını ultrason sayesinde rahatlıkla duyabilir ve görebilirsiniz.

Bebeğinizin kalbinde 4 adet odacık bulunmaktadır ve vücutta kan akışı başlamış olur. El ve ayak parmakları yumrular halinde çıkıntılar yapmaya başlar kol ve bacaklarda bu süreçte uzar.

Hamileliğin 2. ayında beyin omurga omurilik sinir yolları ve diş minelerinin oluşmasına ve gelişmesine yardımcı olur. Dolaşım sistemi ve kalp mezoderm yani orta tabakada şekillenmeye başlar.

Bebeğinizin kıkırdak, kemik ve deri altı dokuları da bu süreçte şekillenir. Bu dönemde dış deride bağırsak, akciğer, idrar sistemi, karaciğer, pankreas ve tiroid gibi hayati organlarda şekillenmeye başlar. Bebeğinizin beslenmesini ve oksijen ihtiyacını sağlayacak olan koryon villus adındaki doku ve kordon bağıda yine bu dönemde oluşmaktadır.

Anne adayları bu dönemde yeme ve içmeye çok dikkat etmelidir. Sık sık ancak az yemek yenmelidir. Mide bulantılarını ve kısmaları önlemek için tuzlu kraker, beyaz leblebi, ayran veya içerisinde zencefil bulunduran yiyecekler yiyebilirsiniz. Kusma ve bulantı çok sık oluyorsa kilo kaybettiğinizden kaynaklanabilir.

Hamilelik döneminde özellikle kalsiyuma dikkat etmelisiniz bebeğinize yeterli kalsiyum ulaşmazsa annenin kemiklerinden gerekli kalsiyum alınır bu durum bebeğiniz için değil ancak anne adayının sağlığı için önemlidir ilerleyen yaşlarda kemik erimesine bile yol açabilir.

Kalsiyum almak için süt ve süt ile yapılan ürünleri bolca tüketmelisiniz bir anne adayının günlük kalsiyum ihtiyacı 1000 mg‘dır. Sigara alkol gibi zararlı alışkanlıklarınızı hamilelik döneminizde kesinlikle bırakmanızı öneririz bu hem bebeğiniz hem de kendi sağlığınız için çok büyük önem taşımaktadır.

Çay ve kahve’yi her zamankinden daha az tüketmelisiniz. Kendinizi çok fazla zorlamadan egzersiz ve yürüyüş yapabilirsiniz. Bu dönemde cinsel hayatınıza doktorunuza danışarak devam edebilirsiniz.

  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.