user
Bebek ve Çocukların Kişiliğini Karakterini Geliştirme

Sıradaki içerik:

Bebek ve Çocukların Kişiliğini Karakterini Geliştirme

e
sv

Bebeklerin Oturmayı ve Yuvarlanmayı Öğrenmesi

330 okunma — 08 Haziran 2018 00:40
avatar

Hamilelikte

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Bebekler doğduktan sonra ilk aylarında dünyayı genellikle sırtlarının üzerinde seyretmektedirler; ancak anne ve babalarının kucaklarında oldukları zaman aynı bakış açısından Dünya’ya bakma fırsatları olabilmektedir.

Bu durum bebeğinizin boyun kaslarının gelişmesi ile değişir ve artık bebeğiniz boynunu kaldırabilmektedir. Hatta anne ve baba yardımı ile belirli bir süre oturmayı bile başarabilir fakat bu pozisyonda fazla kalamayabilirler. Bu yüzden anne ve babaların sabırlı olmaları gerekmektedir.

Bebeklerin Oturmayı Öğrenmesi

Bebeğiniz oturma pozisyonu alabilmek için 3. aydan itibaren çaba gösteremeye başlayacaktır ve yeteri kadar güç elde ettiğinde başarı ile bu pozisyonu kendi kendine alabilecektir.

Oturmaya çalışırken, iki ellini kullanarak kendisini dengeleyecek ve yardımsız bir şekilde oturmayı başaracaktır. Bu oturma şekli genellikle 4-7 aylar arası gerçekleşmektedir.

Bebekler 7-9 aylar arasında oturma pozisyonunda, birkaç dakika kendiliğinden, durabileceklerdir ve sonra daha heyecanlı bir dönem başlayacaktır; bu da emekleme dönemidir.

 

Bebeklerin Yuvarlanmayı Öğrenmesi

Bebekler ilk kez bir yerlere ulaşımlarını yuvarlanarak gerçekleştirirler. Uzakta olan bir nesneye onlar için en kolay ulaşma yolu, ilk olarak budur.

Bebeklerin çoğu 3. ayın sonunda yuvarlanmayı öğrenmiş olacaklardır. Karnının üstüne yerleştirilmiş bir bebek ilk olarak kollarını kullanarak vücudunu kaldırır ve sağa ya da sola doğru kendini bırakarak yuvarlanır.

Arkandan öne doğru yuvarlanma daha sonraları oluşacaktır; yaklaşık 5 aylık olduklarında. Bu yuvarlanmayı bebeğinizin gerçekleştirebilmesi için boyun kaslarının gelişmiş olması gerekmektedir.

Sırt üstü yatan bebeğin, dönerek karın üstü pozisyonu almasına arkadan öne doğru yuvarlanma denmektedir.

Bebekler yuvarlanmaya başladığında anne ve babaların çok daha dikkatli olmaları gerekmektedir. Yatağın üstünde veya yüksek bir yere artık düşme tehlikesi geçirebilecekleri için bırakılmamalılardır.

Yatak üzerinde uzanırken, uzağına ilgisini çekebilecek herhangi bir oyuncak veya cisim bırakılmamalıdır. Güvenli bir şekilde bebeklerin yuvarlanabilmeleri kol, bacak ve boyun kaslarının gelişimleri için önem taşımaktadır.

  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.