user
Çocuklarda Bebeklerde Orta Kulak İltihabı ve İşitme Kaybı

Sıradaki içerik:

Çocuklarda Bebeklerde Orta Kulak İltihabı ve İşitme Kaybı

e
sv

Bebeğin Beslenmesinde Katı Gıdalara Ne Zaman Başvurulmalı

429 okunma — 07 Haziran 2013 08:22
avatar

Hamilelikte

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Bir önceki yazımızda yarım kalan katı gıdalara karşı bebeğinizi uyumlaştırma sürecine devam etmekteyiz.

Alıştırma aşamalarına geçerken öncelikle aynı gün içerisinde sadece tek çeşit gıda ve en fazla bir tatlı kaşığı kadar vermelisiniz. Aksi takdirde beğenip beğenmeme durumunun yaşanması ve bebeğin reddetmesi kolay olacaktır. Acele etmenize gerek yok zamanla miktarları arttırırsınız.

Vereceğiniz besinleri bilinçli olarak seçmeniz gerekir ki bebeğinizin sindirim sistemine uygun olmalı.

Vereceğiniz katı gıdaların bebeğiniz üzerindeki etkilerini iyice takip etmeniz gerekmektedir. Çünkü her bireyin bünyesinin farklı olması daha bebeklik döneminden ortaya çıkmaktadır. Kimi besin faydalı gelirken kimi de alerjik reaksiyona neden olup bebeğinizin vücudunda istenmeyen kızarıklık, kaşıntı ve ağlaması ortaya çıkabilirken, nefes alıp verme gibi faktörlerinde yaşanması muhtemel gözükmektedir.

Ayrıca kusma gibi mide sorunlarının yaşanması yahut yaptıkları dışkılarda farklı belirtilerin ortaya çıkması mümkün olmaktadır. Bu izlenim sürecini doğru bir şekilde uyguladığınızı düşünüyorsanız katı gıdalarla alıştırma aşamalarını devam ettirmelisiniz.

Yine ilk adım için doğumdan sonraki 6 ayı geçirdikten itibaren bebeğinizin sıvı tüketme ihtiyacının fazla olması dolayısıyla meyve suyu veya pürelerini ilk olarak alıştırmanız gerekmektedir.

Meyve suyu ve pürelerini hazır olarak satın almaktan kaçınınız. Çünkü hazır gıdalarda koruyucu vb. maddelerin içermesi bebeğinize zarar verecektir. Bu nedenle mutlaka ev yapımı meyve suyu ve pürelerini tüketmesini sağlayınız.

Elmanın bebeğinize zarar verici eylemi oldukça düşük yüzdeye sahip olmaktadır. Meyve suyu ve püre tüketiminde ilk olarak elmayı seçiniz. Ufak bir ipucu ise çilek meyvesini bebeğinizden bu sürelerde tanıştırmayınız. Nedenini merak edecek olursanız da çilek alerjik reaksiyonları ortaya çıkaran bir özelliği sahip olmaktadır.

Faydalı gelebileceği gibi bebeğinize zararı da olabilir bu sebepten ötürü sakınmakta yarar var diye belirtmeliyiz. Ayrıca sebze çeşitlerinden kabak ve bunu takiben ev yapım yoğurt ile diğer sebze sularını yedirmeye başlayabilirsiniz.

Bir ay daha yol kat ettiğinizi varsayarak artık bebeğinize doğal proteini vermeniz gerekmektedir ki bunu da yumurta ile gerçekleştirebilirsiniz. Fakat dikkat etmeniz gereken nokta bebeğinize önce çeyrek ve ilerleyen günlerde de yarım ölçek şeklinde haşlanmış yumurtanın sarısını yediriniz. Yumurtanın beyaz kısmı yine alerjik reaksiyonlara yol açabildiğinden 12 ayını doldurana dek yumurta beyazından kaçınınız.

Artık çeşitleri arttırmanız gerekli olduğundan 7.ayı doldurulan bebeklerde pirinç unu ile mamalar yapabilirsiniz. Bunun haricinde en fazla bir tatlı kaşığı kadar pekmez verebilirsiniz hem bebeğinizin sağlıklı bünyeye kavuşması hem kilo alamama problemi varsa bunu yok edebilirsiniz hem de enerjisini böylelikle kazandırabilirsiniz.

Hazır olmamak kaydı ile taze sebzelerden yararlanarak sebze çorbaları yaparak bebeğinizi böyle besleyebilirsiniz. Etlerdeki protein miktarını düşünecek olursak, sağlıklı bünyenin et tüketmesinin mutlaka gerçekleşmesi gerekir ki bunu da yaptığınız sebze çorbalarına etleri katarak oluşturabilirsiniz.

  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.