user
Bebeklerde göbek fıtığı neden olur, nasıl geçer

Sıradaki içerik:

Bebeklerde göbek fıtığı neden olur, nasıl geçer

e
sv

Bebeklerde kansızlık nasıl giderilir, nedenleri ve belirtileri

858 okunma — 15 Temmuz 2014 15:04
avatar

Hamilelikte

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Bebeklerde kansızlık olduğunu anlayabilmek için kırmızı kan hücrelerindeki hemoglobin oranın nasıl olduğuna bakmaları gerekmektedir. Gerekli testler yapılır. Testin sonucuna bakıldığında hemoglobin oranı düşük olduysa kansızlık yani anemi olarak teşhisi belirlenir. Ortalama olarak bebeklerde kansızlık 2/1000 gibi görülmektedir.

Bazı bebekler kansızlık sorunu ile doğmaktadırlar. Bebeklerde görülen kansızlığın en görünen türü demir eksikliğinden dolayı olan kansızlıktır. Bebeklerin de ek gıdaya geçmesi ile demirden daha zengin olan kırmızı et, tavuk, balık, yumurtanın sarısı ve kuru baklagilleri yeterince alamamasından kaynaklanan sebepler ve de inek sütünün içmesi kansızlık oluşturmaktadır.

Günlük olarak 7- 12 aylık aylar arasında ki bebeklerin demire ihtiyacı kilo başına hesaplandığında 1 mg. olmaktadır. Bebekler günlük olarak yarım litre devam maması içerde alması gerek demirin yarısı bu mama ile tamamlar. Geri kalanını da ek besinlerle tamamlayabilir.

Bebeklerde kansızlık nedenleri;

Yetersiz beslenmeden dolayı Demir eksikliğinin olması Karaciğer ve dalak yetersizliğinin bulunması Anne sütü ile beslenememiş olması

Bebeklerde kansızlık belirtileri;

İştahsızlığın olması Dudakların renginin mor olması Çok fazla uyumak yada uykusuzluk çekme Yorgunluk Cildinde soluk rengin olması Sindirim sorunları Kabızlık Oturma, emekleme, yürüme gibi durumlarda gecikme Nefes darlığı Tırnakların çabuk kırılması Öğrenmede güçlük çekmesi Dilde kabarma ve kızarıklığın olması

Bebeklerde kansızlığın olmamasını sağlamak için öncelikle ilk 1 yılda anne sütü verilmelidir. Annelerin sütü yetersiz geliyor ise o zaman demir yönünden zengin olan mamalardan almaya dikkat ediniz. Kansızlığın olmaması için inek sütünün 1 yaşına kadar içirmeyiniz. Bebeğiniz 6.aydan doktor gerek gördüğü takdirde demir tedavisine başlayabilirsiniz. Bebeğinize C vitaminini vermelisiniz ki vitaminle demirin emilimi artsın. Ayrıca demir yönünden zengin olan et,tavuk,yumurta sarısı,kuru bakliyatların tüketimi bebeğinize faydalı olacaktır. Kesinle demir içerikli besinleri süt ile beraber vermeyiniz.

Demir bakımından yüksek olan başlıca yiyecekler; Dana, koyun, tavuk, balık, dalak, karaciğer, ceviz, kuru üzüm, kuru erik, fıstık, mercimek, buğday, fasülye, ıspanak ve pekmezdir.

Bebeklerde kansızlık tedavisi ;

İlk olarak kansızlığa neden olan sebepler bulunarak tedavisi sağlanmalıdır. Bunların yanında da kansızlık için olan demir ilaçları kullanılabilir. Bu ilaçlardan en etkilisi ise demir sülfattır. 3 ay boyunca tedavi sürmektedir.

Bebeklerde demir tedavisinde başlanıldığı zaman kabızlık ve karın ağrısı yaşanabilmektedir.

http://www.hamilelikte.com/

  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.