user
Belediye süt başvurusu -SÜT KUZUSU- nasıl, neden yapılır

Sıradaki içerik:

Belediye süt başvurusu -SÜT KUZUSU- nasıl, neden yapılır

e
sv

Gebelikte basur (Hemoroid) neden olur, nasıl geçer

340 okunma — 09 Nisan 2014 09:30
avatar

Hamilelikte

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Hemoroid diğer adıyla basur, anal kanalın üst kısmına doğru genişleyen damar yumaklarına denir. hemoroid 2 kısma ayrılır.

İç ve dış olarak ayrılmaktadır. İç hemoroid anüsün içinde, dış hemoroid ise anüsün dışında yer almaktadır. İç basur, ıkınmayla beraber makattan dışarıya doğru sarkabilir. Dış basur ise başlangıcından itibaren kanama ve ağrı yaptığı için teşhisi erken olur. Gebe olan kadınlarda, gebelik boyunca birçok değişiklik gerçekleşir.

Değişiklerinden birde hemoroide bir yatkınlığı olmasıdır. Basur hastalığı, gebe olan kadınlarda sık olarak görülmüştür.

Özelliklede gebelik boyunca barsak duvarına bağlayan dokunun park bağları zedelenmektedir. Bu sebeple de anatomik yapı değişir aşağıya doğru sarkmaya başlar ve sarktıkça da şişme başlar.

Gebelikte basur mide bulantısı, aşermenin olması, beslenme şeklinin değişikliği yani hastalık olma riskinin artmasıyla beraber ortaya çıkmaktadır. Tabii rahmin genişlemesi ve bebeğin büyümesiyle beraber aşağıya doğru da basınç yapar bu da basur hastalığını tetikler.

Gebelikte anne adayları genelde kabız sorunu ile karşılaşmaktadır. Kabızlıkta, hemoroidin gelişimini sağlamaktadır. Ikınmayla başlayan basınç hemoroid hastalığının şiddetini de artırmaktadır. Gebelik döneminde hemoroidin oluşmasıyla da variste ortaya çıkar. Nadiren de olsa anüs bölgesinde varisler de ortaya çıktığı görülmüştür.

Gebelikte basur ( Hemoroid ) olunmaması için alınan önlemler;
– Gün içinde mutlaka en az 2 litre su içilmeli.
– Kahve, çay ve asitli içecekler tüketilmemeli.
– Kabızlığı önlemek için yediğiniz ekmeğin kepekli olmasına dikkat edilmeli.
– Kesinlikle ıkınmayınız. Tuvaletiniz ihtiyacının için sakın beklememeli, anında tuvalete gidilmeli.
– Meyve, sebze ve posalı gıdalar tüketilmelidir.
– Acı ve ekşiden kaçınılmalı.
– Kegel egzersizi yapılmalı. Bu egzersiz yapmak için çok parmağınızı vajinanın girişinden içeriye yerleştirerek kaslarınızla parmağınızı sıkıştırınız. Sıkıştırma hareketi Kegel egzersizi denir. Bu egzersiz sırasında perinede olan tüm kaslar bütün halinde çalışmaktadır.

Gebelikte basur ( Hemoroid ) tedavisi
Ağrısı olanlar için parasetamol içeriğinde olan ilaçlar ya da kremler kullanılabilir. Gebelikte dışkının yumuşamasını sağlamak için doktorunuzun öngördüğü ilaçlar kullanılabilir. Bu şekilde kabızlık engellenebilir. Günde 2 defa ılık oturma banyosu yapılmalı. Banyo 20 dakikadan fazla olmamalıdır. Varis tedavisi için kan dolaşımını sağlayacak olan haplar kullanılabilir. Tedaviye yardımcı olurlar ama kesin tedavi değildir.

Gebelikte basur (hemoroid) Doğumu engeller mi ?
Gebelikte basur (hemoroid) kesinlikle normal doğuma engel teşkil etmez. Sadece anüs bölgesinde yaygın varisler oluşuyorsa o zaman sezaryen doğum ile bebek alınabilir. Basit oluşan hemoroidler sorun olmaz normal doğum gerçekleşir.

Doğum gerçekleştikten sonra hemoroid sorunu biter. Çok nadir olarak küçük bir cerrahi müdahale olabilir.

  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.