user
Bebeklerin Duyularının Gelişimi

Sıradaki içerik:

Bebeklerin Duyularının Gelişimi

e
sv

Yeni Doğan Bebeğin Kilo ve Boy Gelişimi

420 okunma — 17 Haziran 2018 21:51
avatar

Hamilelikte

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Yeni doğan bebekler ortalama 3,5 kg civarındadır. İlk 12 ay süresince bu ağırlık yaklaşık 3 katına çıkacaktır ve 2. senenin bitiminde 4 katı olacaktır. Bebeğiniz 2 yaşına geldiğinde yetişkin boyunun yarısı kadardır.

Aynı zamanda doğmuş bebeklerin uzunluk ve ağırlıkları arasında farklılıkların olması gayet normaldir. Büyüme gösterdiği sürece, başka bebeklere göre ufak veya büyük olması herhangi endişe edilecek bir durum oluşturmaz.

Yeni doğan bebeklerin ağırlıkları ortalama olarak 3-4 kilo arasındadır; fakat bu güne kadar doğmuş ve hayatta kalmış en ağır bebek 10kg ve en küçük bebek ise 265 gramdır.

 

Kız ve Erkek Bebeklerin Kilo Farkı

Bebeklerin ağırlık ve boyları birçok faktöre dayanmaktadır. Bunlardan en önemlisi bebeğinizin cinsiyetidir. Erkek bebekler, kız bebeklere kıyasla daha ağır ve uzunlardır. Yeni doğmuş erkek bebeklerin ortalama kilosu 3,6kg’dır.

Yeni doğan Kız bebeklerin ortalaması ise 3,2kg’dır. Bir yaşına girmiş erkek bebeklerin ortalama ağırlığı 10.3kg ve kız bebeklerin ise 9.5kg olmaktadır. Biraz daha örnek vermek gerekirse iki yaşına girmiş olan erkek bebekler ortalama 12.7kg ve kız bebekler ise 12.1kg’dır.

Bebeklerde kilo ve Boy Gelişimini Etkileyen Faktörler

Önemli olan diğer faktörlerde bir tanesi de zamandır. Erken veya prematüre doğan bebeklerin ağırlık ve uzunlukları diğer bebeklere göre daha düşüktür.

Aynı şekilde ikiz bebeklerin ağırlık ve uzunlukları da diğer bebeklere göre daha azdır. İkiz bebekler ortalama olarak 36. haftada doğmaktadırlar.

Bunun dışında genetik yapıları da büyük rol oynamaktadır. Anne ve babasının boyu uzun olan bebeklerin diğerlerine göre uzun olmaları gayet normaldir. Aynı zamanda biberon ile beslenen bebeklerin ağırlıkları, anne sütü ile beslenen bebeklerden daha fazla olacaktır.

Anne Sütünden Sonra Bebeğinizin Diyeti

Bebeğinizin sağlıklı bir şekilde büyümesi, düzenli alacağı besin kaynaklarına dayanmaktadır. Bebeğiniz hem etçil, hem de otçul olan bir familyadan gelmektedir.

Bu yüzden hem hayvansal, hem de bitkisel besinlere ihtiyacı vardır. Bazı kimseler bebeklerin hayvansal gıda ile beslenmelerinin yanlış olduğunu düşünmektedir.

Fakat bu görüş bebeğinizi büyüme açısından büyük bir dezavantaja sokmaktadır. Bebeklerin protein ihtiyaçları yetişkinlere göre 4 kat daha fazladır. Ancak hayvansal gıdaların bulunduğu bir diyet, sindirim sistemine ihtiyacı olan amino asitleri sağlamaktadır.

  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.