user
Kadın Yumurta Hücresinin (oosit) Kökeni, Kaynağı Nerededir?

Sıradaki içerik:

Kadın Yumurta Hücresinin (oosit) Kökeni, Kaynağı Nerededir?

e
sv

Egzama Nedir? Neden Olur? Belirtileri ve Tedavisi

450 okunma — 24 Ağustos 2018 23:30
avatar

Hamilelikte

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Neredeyse cilt hastalıklarının yüzde seksenini için de barındıran, cilt ve deri hastalığı grubudur. Hastalığın temeli genel olarak dış etkenler olsa da; derinin iç etkenler ve dış etkenler ile iltihap kapması, iltihaplanmasıdır.

Bu hastalıktan muzdarip olan kişilerde vücudun hastalıklı bölgelerinde kızarma, kaşınma, enflamasyon ( derinin iltihap kapması sonucu kızarması ya da şişmesi) ve vezikül ( içinde suya benzeyen fakat iltihapla dolu baloncuklar) belirgin şekilde görülmektedir.

Egzama Neden Olur?

Genellikle ev hanımı hastalığı olarak adlandırılan egzama; Hanımların evlerinde temizlik yaparken, çamaşır ya da bulaşık yıkarken kullandıkları sabun, deterjan ve hypo gibi içinde çeşitli kimyasalların bulunduğu malzemelerle ellerinin birebir temas halinde bulunmasından kaynaklanmaktadır.

Egzama belirtileri nelerdir?

Kimyasallara, aşırı sıcak ve soğuğa karşı direnç gösteremeyen deri birden kabarır, kızarır ve dayanılmaz şekilde kaşınmaya başlar. Tabi egzama sadece elde değil, vücudun her noktasında ortaya çıkabilir. Örneğin; daracık ayakkabıların içinde olan ayaklara bir de sıcak yükü binince egzama nerede ise kaçınılmaz bir sondur.

Egzamadan Nasıl Korunmalıyız?

Egzamadan korunma yöntemleri temizlik öncesinde temizlik eldivenleri takmak, bu eldivenler olmadan hypo ve deterjan gibi kimyasallara dokunmamak, gün içerisinde derimizi havalandırmak, derimizin nefes almasını engelleyecek giysiler giymekten geçer.

Egzama Tedavisi Nasıl Olur?

Ufak çaplı egzama şikayetlerinde eczanelerden satın alabileceğiniz çeşitli kremler bulunmasına karşın, eğer kaşıntılar, kızarıklıklar dayanılmaz bir hal aldıysa bir cilt uzmanından yardım alınmalıdır.

  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.