user
Hamilelikte Ne Yenmeli? Nelerden Uzak Durulmalı?

Sıradaki içerik:

Hamilelikte Ne Yenmeli? Nelerden Uzak Durulmalı?

e
sv

Diş Etinde Sivilce Oluşmasının Sebebi ve Tedavisi

454 okunma — 23 Ağustos 2018 16:49
avatar

Hamilelikte

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Diş ve diş eti problemleri, bulundukları konum itibari ile son derece hassas bölgeler olması nedeni ile günlük yaşantıda çok ciddi rahatsızlıklara neden olabiliyor. Sinir ve duyulara çok yakın bir bölgede bulunan diş ve diş etinde meydana gelen problemler arasında en sık görüleni ise diş etinde sivilde oluşumudur.

Diş etinde sivilce oluşmasının sebebi ve tedavisi için mutlaka en kısa süre içerisinde gerekli olan kontrol ve testlerin gerçekleştirilmesi çok önemlidir. Aksi halde bölgedeki sivilcenin gündelik yaşantıya rahatsızlık vermesinin dışında çok daha ciddi boyutlarda ağız ve diş sağlığı rahatsızlıklarının meydana gelmesine neden olabilir. Böyle bir durumla karşı karşıya kalınmaması adına mutlaka en kısa süre içerisinde uzman diş hekimine başvuru gerçekleştirerek, gerekli olan tedavilerin yaptırılması gerekmektedir.

Diş etinde çıkan sivilceler, diş eti dokusunun veya çene kemiğinin iltihaplanma yaşamasına bağlantılı şekilde meydana gelir. Genel olarak beyaz tonlardaki kabarcıklar veya renksiz şişlikler olarak belirtiler gösterir. Toplum genelinde diş etinde meydana gelen sivilceler, ağırlıklı olarak ağız içerisinde yaygın olarak görülen ‘aft’ gibi rahatsızlıklar ile benzer görüntüler göstermeleri nedeni ile karıştırılabiliyor.

Diş etinde sivilce oluşmasının sebebi ve tedavisi son derece basittir. Öncelikli olarak diş etinde meydana gelen sivilcelerin tedavi edilebilmesi için hangi nedenlere bağlı olarak meydana geldiklerini tespit edilmesi gerekmektedir. Bu çerçevede de diş etinde sivilce oluşumunun ortaya çıkmasındaki en önemli etken apselerdir. Diş kökünde ortaya çıkan apseler, çok şiddetli ağrı şikayetlerine neden olabileceği gibi acı ve ağrı olmadan da sadece görsel açıdan belirtiler ortaya koyarak da meydana gelebilir.

Günümüzde diş etinde sivilce oluşmasının sebebi ve tedavisi açısından önemli olan etkenler arasında ayrıca kanal tedavisi ardından diş etinde kabarıklık, pamukçuk, diş telleri, sigara kullanımı ve diş eti kanseri gibi olgular nedeni ile diş etinde sivilce oluşumları meydana gelebilir. Ancak bu sivilce oluşumlarına ilişkin olarak diş etlerinde basit ve kolay müdahaleler ile sivilcelerin tamamen yok edilmesi ve yeniden çıkışlarının önlenmesi mümkündür.

Basit ilaç ve bitkisel uygulamalar sayesinde diş etindeki sivilceleri baskı altına almak ve içeriğini kurutarak, kısa zaman dilimleri içerisinde tamamen tedavisinin sağlanabilmesi mümkündür. Ancak bunun sağlanabilmesi için en kısa süre içerisinde uzman doktora gidilmesi ve gerekli olan testlerin gerçekleştirilmesi gerekir. Diş eti sivilcelerinin meydana gelmesinin önlenmesi açısından mutlaka diş temizlik ve bakımına da önem verilmesi gerekir. Böylelikle diş etinde sivilce ya da daha farklı bir problem meydana gelmeden, tamamen önlenebilmesi sağlanabilir.

Kaynak : (Bilgi Adamı)

  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.