user
Egzama Nedir? Neden Olur? Belirtileri ve Tedavisi

Sıradaki içerik:

Egzama Nedir? Neden Olur? Belirtileri ve Tedavisi

e
sv

Sarı Kantaron Yağının Faydaları ve Kullanımı

355 okunma — 17 Ekim 2018 20:48
avatar

Hamilelikte

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Sarı kantaron yağının daha çok tercih sebebi olmasının nedenleri arasında bu yağın güneş yanıklarının geçme sürecini hızlandırma etkisinin bulunmasıdır. Bu hızlandırma süreci ise, içerisinde bulunan doğal antiseptik özelliği ile yaralar üzerinde herhangi bir mikrop oluşumunu engeller. Özellikle damar büzücü özelliğinin bulunması ile kanayan bölgeye sürüldüğü zaman o kanayan bölgeyi kısa süre içerisinde durdurur.

Bu mucizevi yağ olan kantaron yağı, bebeklerin pişik olan bölgelerinde de oldukça fazla etkili bir yağdır. Dahilen kullanımın uygulanmasında kan şekerinin azalmasına yardımcı olur. Tam anlamıyla pürüzsüz bebeksi bir cilde sahip olmak için, bu güzel yağdan cilt bakım yağı olarak fayda sağlayabilirsiniz.

Bu güzel yağ aynı zamanda bunlara ek olarak, sürüldüğü andan itibaren oluşan yaranın neden olduğu aşırı dereceli olan ağrıları ve de acıları dindirir. Aynı zamanda bu yağ iltihapları önlemeye yardımcı olma işlevi sayesinde herhangi bir iltihap oluşmasının önüne geçer.

Bu yağın hücre yenileyici ve tazeleyici olma işlevi nedeni ile özellikle yara ve yanıkların tedavisinde fazlaca etkilidir. Bu yağın faydalarından bir diğeri ise, oldukça etkili bir masaj yağıdır.

Kantaron Yağının Kullanımı;

Gün içerisinde 2 defa bir çay bardağı suyun içerisine veya şekere 4-5 damla damlatılarak alınır. Hemoroid bulunan yerlere ise dıştan sürülür.

Uyarı: Dahilen kullanımlar için gün içinde bir tatlı kaşığından daha fazla alınması uygun değildir.

  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.