user
Hamilelikte panik atak yaşayanlar, panik atak ilaçları ve tedavisi

Sıradaki içerik:

Hamilelikte panik atak yaşayanlar, panik atak ilaçları ve tedavisi

e
sv

Hamilelikte kalp çarpıntısı ve kalp sıkışması neden olur nasıl geçer

496 okunma — 06 Kasım 2013 10:38
avatar

Hamilelikte

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Çevremizde birçok kişide hamile olmasa da ara ara kalp çarpıntısı geçirdiklerini görmekteyiz. Kalp çarpıntısının başlamasıyla da nefes alıp vermekte güçlük çekeriz. Hamile bayanlarda da kalp çarpıntısı sıklıkla görülmeye başlanmıştır.

Hamilelikte görülen kalp çarpıntısı doktorlor içinde normal karşılanmaktadır. Doğum yaptıktan sonra ise kalp çarpıntısı sonlanmaktadır.

Hormon değişikliği yüzünden de kalpte çarpıntı olmaktadır.Tabii ki sık sık tekrarlayan çarpıntılar bir sorun bir kalp hastalığına işaret edebilir.

Hamileler bedensel değişim ve psikolojik değişimler yaşamaktadır. Çay, kahve tüketiminin fazla olması ve halsizlik anneyi strese sokar ve kalp çarpıntısına neden olur. Bu çarpıntıda bizlerin dilinde dolaştığı gibi ( içim pır pır oldu ) deriz.

Hamilelerde merdiven cıkmak, az miktarda birseyi yerinden kaldırmak bile çok yorucudur. Nefes alamadığımızı hissederiz. Bu nefes almaktaki zorluk rahmin büyümesi ile karın boşluğuna yukarı doğru itmesidir. Böylece de basınç olur ve çarpıntı başlar. Bu bir kalp rahatsızlığımızdan dolayı değil sadece basınç ve halsizliktendir.

Hemen sırt üstü yatmalısınız kendinizi dinlendirmelisiniz ve derin derin nefes almalısınız. Nefesiniz normale gelene kadar bu şekilde yapmalısnız.

Bir diğer sebebte anemi yani kansızlıktır.Kansızlık olan hamilerde de kalp çarpıntı ortaya çıkar.Hamilelikte stres, ağır hareketler, kafein, nikotin, ateş. hormon değişikliği,bazı astım, bazı öksürük ilaçları, uyku getiren ilaç kullanımı,alerji ilaçları kalp çarp çarpıntısının bilinen nedenleridir.

Hamilelikte kalp çarpıntısına sebeb vermemek için bunları yapabiliriz ;

* Aşırı tuz tüketmemeli

* Kendinizi yorucak işler ve hareketler yapmamalı

* Doktorunuzla konuşup doğum sırasında bedensel değişikliğin tedbirinin alınması

* Kansızlık ile ilgili demir takviyesi almalı ( sakatat, kuru üzüm, baklagiller ve pekmez gibi besinler)

* Hamilelikte kilo kontrolü sağlanmalı

* Psikolojik sebep veren nedenler kaçınmalı

Eğer kalp çarpıntısı bayılma hissi,bilinç kaybı,nefes darlığı,aşırı terleme ile birlikte belirti gösterirse o zaman acil doktonuza gitmelisiniz.

Kalp hastalığı olan hamiler mutlaka doktorları ile görüşmelidirler ve gerekli önlemleri almalıdırlar.Bu durum bebek ve anne için risk yaratabilir.

Takibe alınmalıdır.Tabii kalp rahatsızlıkları olan kişiler hamile kalmadan doktorlarına başvurmaları her şeyden önce önemlidir.

  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

avatar
  • murat 10 yıl önce
  • Eşim beş ay on günlük hamile devamlı kalp carpıntısı oluyor ve bir günde uyuyabildiği saat bir saat bunun için ne yapmam gerekiyor

avatar