user
Gebelikte Seyahat edilir mi ? Yolculuk önerileri

Sıradaki içerik:

Gebelikte Seyahat edilir mi ? Yolculuk önerileri

e
sv

Kürtaj nasıl yapılır ve kürtajın riskleri Canlı video izle

730 okunma — 02 Eylül 2014 10:26
avatar

Hamilelikte

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

KÜRTAJ NASIL YAPILIR

Kürtaj anestezi yardımıyla yapılan bir cerrahi müdehaledir. Kişien kişiye değişmekle beraber genel ve lokal anestezi altında uygulanması uygundur. Uzman hekim kişinin yaşına ve diğer özelliklerine göre genel ya da lokal anestezi isteyebilmektedir. Bunun en doğrusunu hekim belirlemelidir ve hasta buna müdehale etmemelidir. Genel anestezik durum işlem ücretini arttırsa dahi anne adayının psikolojisi ve ruhsal sağlığı açısından daha çok tercih edilmektedir. Hem de işlemin ağrısız geçmesi açısından hekimler tarafından önerilmektedir.

Hasta dişi kişisi genel ya da lokal anestezi ile uyutulduktan sonra kürtaj işlemine başlanılmaktadır. Kadının önce rahminin durumu ve boyutu değerlendirilebilmesi için jinekolojik bir muayeneye tabii tutulur. Gerekli bilgiler toplandıktan sonra vajinal spekulum olması gereken yere yerleştirilir. Bu alet sayesinde rahim ağzı görüntülenebilir hale gelmektedir. Vajine tıbbi bazı sıvılar ile yıkanarak olası bir olumsuz enfeksiyona karşı gerekli önlemler alınır. Buji adı verilen tıbbi aletler yardımı ile rahim ağzı genişletilir ve bu işlem için en ince bujiler tercih edilir.

 

KÜRTAJIN RİSKLERİ

Kürtaj işleminin de her tıbbi işlemde olduğu gibi çeşitli riskleri bulunmaktadır. Bunlardan en sık görüleni ise mide bulantısı ve kusmadır. Kadında bazen bayılma hissi bile oluşabilir. Bayılma hissi durumu %1 görülen bir semptomdur ve hayati tehlikesi olmayan geçici bir durum olarak bilinmektedir. Gebelik büyük ise işlem esnasında fazla kanama olabilmektedir. Yasal ve devletin izin verdiği kürtajlarda oluşan kanamalar hayati tehlike yaratmamaktadır. Çok ender durumlardan biri ise rahim delinmesi durumlarıdır. Bu durumlar yasal sınırları aşan yani 10. haftadan sonra ki gebeliklerin işlemleri sırasında ender olarak görülebilmektedir.

Rahmin içinde parça kalması durumunda ise fazla kanama görülebilmesi normaldir. Bu kanama pıhtılı ve koyu renkli olduğu bilinmektedir. Bazen pelte yani parça düştüğü de görülebilmektedir. Bu gibi durumlar çok fazla tekrarlanıyorsa uzmanınıza başvurmanızı şiddetle öneriyoruz.

Kürtajdan bir müddet sonra doktorunuz tarafından kontrole çağırılacaksınız. Bu kontrolde gebeliğinizin tamamen sonlandırıldığından, enfeksiyon riski taşıyıp taşımadığınızdan emin olmak için yapılan bazı işlemlere tabi tutulacaksınız.

  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.