user
Bebeklerde Öksürük Sebepleri ve Tedavi Yöntemleri

Sıradaki içerik:

Bebeklerde Öksürük Sebepleri ve Tedavi Yöntemleri

e
sv

Saçkıran Nasıl Geçer Belirtileri ve Tedavisi

988 okunma — 10 Mayıs 2013 11:21
avatar

Hamilelikte

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

http://www.hamilelikte.com

Saçkıran mantarların neden olduğu cilt hastalıklarından biridir, Şaçkıran hastalığına yol açan mantarlar tırnaklarda ayak parmaklarında saçlarda ve deride enfeksiyon oluşmasına sebep olurlar. Saçkıran hastalığından korunmak için öncelikli yapmanız gereken şey saçkıranlı hastanın kullandığı cilde temas eden tarak şapka gibi malzemelerinden mümkün olduğunca uzak durmanız ve kullanmamanızdır.

Şaçkıran dişi ve erkek olarak 2 ayrılıyor.Dişi saçkıran erkeğe göre daha kızlı yayılır ve yayıldıgı bölgelerde kalıcı olma konusunda daha etkilirdir.Erkek saçkıran ise daha yavaş yayılma etkisi gösteriyor ve etki ettiği bölgeler daha az oluyor.Saçkıran büyük küçük herkezde istisnasız olarak görülebilir. Ancak yaşça büyük kişiler ile kıyaslanırsa çocuklarda ve ergenlik çagındaki gençlerde daha sık görülür bunun sebebi ise vicud direncinin daha zayıf olmasıdır.

Saçkıran Bulaşıcı Mıdır ?
Şaçkıran bir mantar hastalığı olduğu için bulaşıcıdır. Saçkıran hastalığına yakalanmış bir bölgeye direk temas ederseniz hastalıgın bulaşması çok kolay olacaktır. saçkıran hastalıgı hayvanlardanda bulaşabilir.Hastalığın bulaşmasını engellemek için yukarıdada belirttgimiz gibi hastalığa yakalanan kişinin kişisel tırnak makası,bıçak şapka , makas gibi eşyalarını kullanmamaya özen göstermelisiniz, aksi taktirde bulaşması gayet basit bir hastalık türüdür.

Saçkıran Tedavisi
Saçkıran’ın kesin bir tedavi yöntemi malesef yoktur. Doktorların verikleri ilaçların farklı yan etkileri olabilir. Saçkıran için PUVA adı verilen ışık tedavisi yöntemi uygulanabilir.Bunun yanısıra bazı losyonların kullanılması saç çıkmasına neden olabilir.Dinimize göre sadece ölüme çare yoktur, bunu göz önüne alarak bitkisel tedavi yöntemleri için sizlere birkaç önerimiz olacak.

Bir adet büyük soğan kesilerek mikserden ince bir şekilde geçirilir,ve bir tülbent yardımı ile soğan özsuyu elde edilir bu soğan özsuyunu hastalıklı bölgeye sürebilirsiniz.

Taze tütün yaprağını yine mikserden geçirerek tülbent yardımı ile suyu alınır ve hastalıklı bölgeye sürebilirsiniz.

Hastalığın olduğu bölgeyi tiraz tahriş ettikten sonra küçük sarımsak tanelerini tahriş edilen yere bir bez yardımı ile bağlayabilirsiniz.

  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

avatar
  • ali 11 yıl önce
  • arkadaşlar onu bunu bilmem ben iki yıl ugraştım denemedigim yag yogurt çeşidi kalmadı tek çözüm SİRKE RUHU diye bi ilaç hastalıklı bölgeye sürün sürerken biraz yakar iki dakika dişinizi sıkın yeter tüm attarlarda bulunur 3 . 5 lira bi şey başka bi yerinize degdirmeyin sürerken hepinize geçmiş olsun

avatar
  • hasan karakaya 10 yıl önce
  • selam benim adım hasan benimde saçkıran vardı.ve gittikçe kötüleşmeye başlamıştı.birkaç doktora gittim verdikleri tedavi biraz işe yarıyor ama sonra tekrardan yineliyordu.tavsiye üzerine gittiğim bir sağlık kabininde yusuf adında bir arkadaş bana yardımcı oldu bu konuda ve şimdi saçkırandan kurtuldum.tavsiye ederim esenyurt saadetderede adm sağlık kabini

avatar