user
Rahim kanseri ameliyatı nedenleri, belirtileri ve tedavisi

Sıradaki içerik:

Rahim kanseri ameliyatı nedenleri, belirtileri ve tedavisi

e
sv

Uygun ideal gebelik (hamilelik) yaşı kaçtır, hamilelik yaş sınırı

357 okunma — 15 Kasım 2013 20:23
avatar

Hamilelikte

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Sağlıklı bir gebelik geçirmek istiyorsanız, ilk önce bedensel, ruhsal ve hormonal dengenizin en iyi seviyede olması gerekmektedir.

En uygun ideal gebelik yaşı 18-35 yaş arasında yaşanmaktadır. Bu yaşlarda gebe kalan bayanlar, fizyoloji ve anatomisi yönünden en uygun aralık olarak görülmektedir. Daha enerjik, hareketli olduğunuz için bebeğinizi büyütmek kolay olucaktır.

Tabii bu yaşlar altında ve bu yaşların üzerinde birçok gebelik yaşanmıştır. Bu erken ve geç yaşanan gebeliklerde normal dışı riskler artmıştır.

Küçük yaşta evlenip, anne olmanın riskleri büyüktür. 18.yaşınıza kadar gelişiminiz devam eder. Bundan dolayı da 18 yaşın altında gebelik uygun değildir. Günümüzde kırsal kesimlerde çok küçük yaşlarda evlendirilmektedir. Tabii bebeğin olmasını istemeleri de kaçınılmazdır.

18 yaşında zaten ergenliğini yeni tamamlar. Bir de ergen olmadan gebe kalması sorunlara yol açar. Bilinçli olmadıkları için gebelikte iyi beslenememekte ve gebelik bakımınıda uymamaktadırlar.

Hormonal yapısı ve yumurtalıklarda bu yaşta daha düzenli çalışmaya başlamamıştır. Bu yüzden bu yaşlardaki gebeliklerde düşük, erken doğum, düşük sorunuyla doğum, anne karnında bebek ölmesi gibi birçok sorun görülmektedir.

Gebelik hangi yaşta olsa da risksiz değildir. Ama 35 yaşın üstündeki kadınlar, kariyer planı yada diğer nedenlerden dolayı gebelikleri ileri yaşlara bırakıyorlar. 35 yaş üstü gebelikler, çalışan kadınların artması ile çoğalmıştır.

Yaşın ilerlemiş olması birçok rahatsızlıkların yaşanması, gebeliğin zor geçmesine sebeb olur. İleri yaşla beraber yumurta sayınız azalıp, kalitesi bozulur, döllenme oranınızda düşer.

Tansiyon yüksekliği, şeker hastalığı, kolesterol yüksekliği, kemik erimesi, erken doğum, geç doğum, dış gebelik, çoğul gebelikler, bebeğin gelişme geriliği, bebekte kalp hastalıkları, diyabet ve nörolojik rahatsızlıklarda daha sık görülür.

Bu yaşlardaki gebeliklerde Down sendromlu ( Mongol ) bebek doğurma ihtimali de yüksektir. Bu sendrom olması ile gebeliğin sonlandırılma ihtimali vardır.

Doktorlar iyi bir takip sistemi ile bu riskleri azaltırlar. Mutlaka anne adayları stresten uzak durup, beslenmesine özen göstermeli, sigara ve alkol kullanmamalıdır.

Gebeliğin geç yaşlarda olmasının artıları da vardır. Eğitimli, işleri ve mevkileri iyi konumda, ileri yaşta oldukları için görmüş ve geçirmiş olmaları avantajlarıdır. Bunlarda geç yaşta gebe kalan bayanları iyi bir anne yapar.

Doğurganlık her kadın için değişkenlik gösterir. Anneniz eğer ki erken yaşta menopoza girmiş ise sizinde erken menopoza girmeniz yaşanabilir. Menopoz kalıtsal olduğu için geç yaşta değil daha erken bir yaşta gebe kalmalısınız.

Doğum aralıkları mutlaka 2 yıl olmalı, sağlığınız için önemlidir. Doğurganlık her kadın için değişkenlik gösterir. Sağlıklı bir gebelik ve sağlıklı bir bebek dünyaya getirmek için doktorunuzla iyi bir iletişim halinde olmalısınız.

  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.