user
Annelikte Sıkça Baş Dönmesinin Sebepleri

Sıradaki içerik:

Annelikte Sıkça Baş Dönmesinin Sebepleri

e
sv

Yeni Doğan Bebekler İçin Beslenme Önerisi

887 okunma — 08 Ocak 2019 13:41
avatar

Hamilelikte

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Yeni doğan bebekler için en önemli besin öğesi kuşkusuz anne sütüdür. Anne adayları henüz doğum yapmadan yeni doğan bebekler için beslenme önerisi nelerdir sorusunun cevabını araştırmaya başlamaktadırlar. Oysa yeni doğan bebek için farklı besin öğeleri araştırmaya gerek yoktur. En bilinen, en ucuz, en besleyici ve kaliteli besin anne sütüdür.

İlk Altı Ay Sadece Anne Sütü Verilmelidir

Bebeğin doğumuyla beraber anneleri bir endişe kaplar acaba sütüm yeter mi? Bebeğim doyuyor mu? Gibi soruların cevaplarını aramaya başlarlar. Bebek doğduktan sonra ilk atlı ay sadece anne sütü verilmelidir. Anne sütünün saklama koşulları oldukça kolaydır. Bebeklerin ümmün sistemini güçlendirmesi açısından çok değerli, paha biçilmez bir besin öğesidir. Bebeğinize anne sütü verdiğiniz süre içinde su dahi vermemelisiniz. Çünkü anne sütünün yaklaşık % 90’ı sudur. Anne sütünün sindirimi kolaydır. Bunun içindir ki bebeğinizi emzirdikten sonra kısa sürelerde acıkabilir. Bebeğinizi ne kadar sık emzirirseniz o kadar çok sütünüz gelir.

Anne Sütünü Saklama Koşulları

Çalışan annelerin en çok merak ettiği soruların başında anne sütü saklanır mı gelir. Evet anne sütünü uygun koşullarda saklayabilirsiniz. Anne sütü oda sıcaklığında sağıldıktan sonra 3-4 saat bekletilebilir. Buzdolabında cam kutularda yada süt saklama poşetlerinin içerisinde 3 gün muhafaza edilirken, derin dondurucuda ise süt saklama poşetlerinde 3 ay saklanabilmektedir. Derin dondurucudan çıkarılan süt önce dolapta çözdürülüp ardından benmari usulü ile ılıtılmalıdır. Buz dolabından yada derin dondurucudan çıkarılan sütün kalan kısmı dökülmeli, tekrar kullanılmamalıdır.

Bebeğime Ne Zaman Ek Gıda Vermeliyim?

Bebeklerin ek gıdaya başlama zamanı altıncı ayına tekabül etmektedir. Altıncı ayı dolan bebekler öncelikle nötr tat dediğimiz yoğurt gibi ek gıdalar ile başlamalıdırlar. Tabi evde mayalanmış yoğurt olmak şartı ile. Bununla birlikte sebze püreleri, meyve püreleri verilebilir. Tuzsuz beyaz peynir, yumurta sarısı verilebilir. Bebeğinize pakete girmiş hiçbir ürün vermemelisiniz. Bir yaşına kadar tuz, baharat, bal, inek sütü ve yumurta beyazı gibi alerji oranı yüksek besinleri vermemelisiniz. Ayrıca yeni denediğini besini üç gün üst üste vermelisiniz ki alerjisi olup olmadığını tespit edebilesiniz.

  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.