user
Türk Kahvesinin Faydaları

Sıradaki içerik:

Türk Kahvesinin Faydaları

e
sv

Fıtık Nedir? Nedenleri Nelerdir? Tedavisi Nasıl Olur?

378 okunma — 24 Ağustos 2018 19:06
avatar

Hamilelikte

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Vücudumuzun içinde bulunan herhangi bir organın bulunduğu yerden, fazla hareket, ağır kaldırma kısacası zorlanması gibi durumlarda bazı baskılara maruz kalarak dışarıya çıkmasına “fıtık” adı verilir.

Fıtıklar bazen gözle görülebilecek kadar belirgindir çünkü o kadar çıkmıştır ki bulunduğu yerden deriyi bile zorlamıştır. Bazıları ise içten fıtıklardır, gözle görülemezler ama yine de rahatsız ederler.

En çok belde ve karında görülmesinin nedeni eğilip doğrulurken ya da ağır bir şey kaldırırken en zorlanan yerler olmasıdır. Ancak fıtığın nedeni sadece bunlar değildir genetik zayıflıklar ya da ilerleyen yaşlarda görülen vücut fonksiyonlarının yavaşlaması da fıtığın nedeni olabilir.

Vücutta görülen şişmeler, aksaklıklar, dayanılmaz ağrılar, eğilememe ya da doğrulamama, ağır kaldırırken hissedilebilen şiddetli ağrılar fıtığın habercisi olabileceği gibi aynı zamanda yemek yerken zorlanma, yutkunamama, nefes alışverişlerinde ki zorlanmalarda fıtığın başlıca nedenleri arasında yer almakta olup bu belirtiler hissedilmeye başlandığı andan itibaren alınacak bir doktor yardımı hastalığın daha ilerlemeden kolayca tedavi edilmesine yardımcı olabilir.

Hastalık sırasında fazla eğilmemek ya da doğrulmamak, eğer sırt üstü yatıyorsak ayaklarımızın altına, eğer yan yatıyorsak bacaklarımızın arasın bir yastık ya da benzeri yumuşak bir nesne koymak, yatmadan hemen önce sıvı tüketiminden kaçınmak ve tabi ki ağır kaldırmamak tedavi sürecini kısaltmak adına alınmış önlemler olacaktır.

Hastalık başlangıcında ilaçla tedavi mümkündür. Ancak eğer hastalık ilerlemiş ise fizik tedavi ve ilaç kullanımı ya da ameliyat gerekmektedir.

  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.