user
Gebelikte tırnaklarda değişmeler, kırılma ve kararma

Sıradaki içerik:

Gebelikte tırnaklarda değişmeler, kırılma ve kararma

e
sv

Gebelikte 4. Ay

482 okunma — 19 Aralık 2013 21:54
avatar

Hamilelikte

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Hamileliğinizin 4. ayında kusma ve mide bulantıları yavaş yavaş geçer ve anne adayı normal sağlığına kavuşmaya başlar.

Memelerde duyarlılık, midede yanma, ekşime ve baş ağrıları folik asit kullandığınız için devam edebilir bu gayet normal bir durumdur.

Vücudunuzda ve yüzünüzde gebelik maskesi adı verilen lekelenmeler meydana gelebilir bu lekelenmeden doğum sonrasında kendiliğinden geçeceği için endişe etmenize gerek yoktur.

Hamileliğinizin bu döneminden itibaren kilo almaya başlarsınız. Kilo almaya bağlı olarak vücudunuzda çatlaklar meydana gelebilir bunları çatlak önleyici krem kakao yağı ve badem yağı kullanarak önleyebilirsiniz.

Bu süreçte bacaklardaki toplardamarlar belirginleşir ve varis oluşur. Ayrıca bu dönemde hemoroid sorunu ile de karşılaşabilirsiniz. Varisler için varis çorabı kullanabilirsiniz faydası olacaktır.

Anne adayının bu süreçte cinsel dürtüleri normalin üzerine çıkabilir. İdrara daha fazla çıkarsınız ve tansiyonunuzda bu dönemde düşebilir. C vitamini eksikliğinden dolayı burun kanamaları olabilir.

Bebeğin hareketlerini bu ayda bazı anne adayları hissedebilirler. Anne adaylarının karnındaki kas seğirmesi ve bağırsaktaki gaz bebek hareketi sanılabilir. Hamileliğinizin 4. ayında bebeğinize down sendromu testi yapılır.

Bu test için anneden kan alınır ve bebeğin baş çevresi ölçülerek annenin kan değerleriyle karşılaştırılır bunun sonucunda bebeğinizin down sendromlu olup olmama riskli belirlenir bu teste üçlü tarama denir.

Bebeğinizin 4. ayda kilosu ortalama olarak 100 gram civarına ulaşmıştır ve boyu 9-12 cm kadardır. Bebeğinizin gözleri kulakları ve burnu belli olmuş ve yerli yerindedir ve insan yüzüne benzemeye de başlamıştır. Bu dönemde bebeğinizin refleksleri de gelişebilir.

Bebeğiniz gözlerini kısabilir, kaçlarını çatabilir çişini yapabilir hatta baş parmağını bile emmeye başlayabilir. Yine bu dönemde ailelerin çok merak ettikleri cinsiyet belirlenmesi gerçekleşebilir çünkü cinsel organı oluşmuştur artık ve ultrason yardımıyla bebeğinizin cinsiyetini öğrenebilirsiniz.

Tiroid bezleri de ve hormonları da gelişmeye başlamış olur bu dönemde. Bebeğiniz bu süreçte parmak izine sahip olur kelikleri sertleşmeye başlar ve kas gelişimi de devam etmektedir. Bebeğinizin kol bacak ve el hareketleri eskisinden daha hızlı bir hal alır.

Hamileliğinizin 4. ayında beslenmenize çok dikkat etmelisiniz günde en az 2-3 litre su tüketmek sizin ve bebeğinizin sağlığına iyi gelecektir. Bu dönemde kullandığınız ilaçlara çok dikkat etmelisiniz hatta mümkün olduğunca ilaç kullanmamalısınız çünkü bu ilaçlar bebeğinize ve kendinize ciddi sağlık sorunları yaşatabilir.

Kadın doğum doktorunuza danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayın kullanmanız gerek ilaçları zaten doktorunuz size önerecektir. Gebelikte demir anne ve bebeğin alması gereken vitaminlerdendir.

Hamilelik sürecinde eksik olan demir erken doğuma ve düşük yapmanıza sebep olabilir ayrıca demir eksikliği bebeğinizin kilosunun düşük olmasına da sebep olur. Bu süreçte protein vitamin ve mineral ihtiyaçlarınızı giderecek besinler tüketmeye özen göstermelisiniz.

  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.