user
Epidural anesteziyle doğum ağrısız doğum nasıl olur yapanlar

Sıradaki içerik:

Epidural anesteziyle doğum ağrısız doğum nasıl olur yapanlar

e
sv

Gerçek doğum sancısı ile suni sancı (yalancı sancı) doğum

864 okunma — 21 Haziran 2013 22:11
avatar

Hamilelikte

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Doğumun başladığını gösteren belirtiler sancı, lekelenme ve su gelmesidir. Gerçek doğum sancıları ile yalancı doğum sancıları arasındaki en büyük fark gerçek doğum sancılarının düzenli olmasıdır.

Gerçek doğum sancıları belirli aralıklarla gelen ve her yeni sancıda daha uzun süreli hissedilen ağrılardır. Yani doğum sancısı düzenli aralıklarla geliyor ve her yeni sancıda kasılma hissi daha uzun hissediliyorsa yaşanan gerçek doğum sancısıdır.

Yalancı doğum sancısı ise düzenli değildir ve ağrıların geliş aralıkları ile kasılma süreleri hep farklılık gösterir.

Yalancı doğum sancıları anne adayı ayaklarını yukarı uzatarak dinlendiği anda etkisini yitirirken gerçek doğum sancıları anne adayı dinlenmeye geçse bile şiddetini azaltmaz.

Doğum sancısı hissetmeye başladığınız anda yapmanız gereken ilk şey sakinliğinizi koruyarak zaman tutmanızdır. Sancılarınız düzenliyse ve sancı aralığınız 15 dakikanın altına düştüyse gebelik takibinizi gerçekleştiren doktorunuzla görüşmeniz gerekir.

Gebeliğin son aylarında anne adayı ara sıra karnının sertleştiğini ve ağrı olduğunu fark eder. Bunlara yalancı doğum sancılarıdır. Bu yalancı sancılar doğumun başladığını göstermez.

Doğumun başladığını gösteren sancılar daha sık, düzenli ve şiddetli bir şekilde gelirler. 10-20 dakika aralıklarla veya daha sık düzenli sancılar geldiğinde gerçek doğum sancıları başlamış demektir. 2-3 saatte bir gelen sancılar doğumun başladığını göstermez.

Doğum başladığında bu sancılara bazen lekelenme ve hafif kanama eşlik edebilir. Bunlar da rahim ağzının açılmaya başladığını veya nişan kanamasının gerçekleştiğini gösterir. Su gelmesi doğumun başlayacağını gösteren belirtidir.

Sancı veya kanama olmasa bile su gelmesi fark edildiğinde hemen sağlık kuruluşuna başvurmak gerekir.

Doğuma henüz çok vakit olduğu halde su gelmesi olabilir bu durumda erken doğum tehlikesi olur bu nedenle hemen doktora başvurmak gerekir.

Hastalar akıntıyı su gelmesi ile karıştırabilirler. Akıntı çoğu hamile bayanda olan koyu yapışkan ve az miktarda bir sıvıdır.

Su gelmesi ise daha fazla miktarda ve su kadar akışkan, bazen bacaktan aşağıya kadar akacak miktardadır, bazen daha az miktarda olabilir.

  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.