user
Varis Nedir, Varis Tipleri ve Belirtileri, Nasıl Teşhis Edilir?

Sıradaki içerik:

Varis Nedir, Varis Tipleri ve Belirtileri, Nasıl Teşhis Edilir?

e
sv

Göz Hastalıkları (Şaşılık – Renk Körlüğü – Katarakt)

428 okunma — 20 Ekim 2018 00:01
avatar

Hamilelikte

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Göz hastalıkları bilindiği üzere en çok dikkat edilmesi gereken rahatsızlıklardır. Bu rahatsızlıklar kimi zaman çok ufak bir nedenden meydana gelse de ihmal edildiği takdirde göz kaybına dahi neden olabilmektedir. Her hastalıkta olduğu gibi göz hastalıklarında da gecikmeden uzman görüşünü almakta fayda vardır.

Perde (Katarakt) ;

Katarakt, gözün önündeki saydam göz merceğinin bulanması ve beyazlaşmasıdır. Fazla ilerlemişse görmeye engel olur. Bu takdirde ameliyatla alınmalıdır. Mercek çıkarıldıktan sonra göz kendini uzağa ve yakına ayarIayamaz. Onun için katarakt ameliyatı geçiren kimsenin gözlük ya da kontakt camı takması gereklidir.

Renk Körlüğü ;

Renk körlüğü, renkleri olduğundan başka şekilde görmektir. Örneğin; kırmızı, yeşil, yeşil ise kırmızı olarak görülür. Bazı renkler ise hiç görülmez. Genellikle o kimse renk körü olduğunun farkında değildir. Renk körü olanların şoförlük, kaptanlık, demiryolu memurluğu yapmaları tehlikelidir. Renk körlüğünün tedavisi yoktur.

Şaşılık ;

Şaşılık çocuklarda sık görülen bir rahatsızlıktır. İki gözü birden hareket ettiren görevin aksaması sonucunda meydana gelir. Bazen de gözdeki bir rahatsızlık sonucudur. Onun için gözleri kayan her çocuk derhal muayeneden geçirilmelidir. Bazen şaşılık bir gözün yakını iyi görememesinden ileri gelir. Bu çeşit şaşılık gözlükle düzeltilir.

İyi göremeyen göze cam uydurulduktan sonra sağlam göz kapatılır ve çocuk kusurlu gözle bakmaya zorlanır. Bu şekilde bir kaç ay içinde göz düzelir ve şaşılık ortadan kalkar. Eğer şaşılık tedavi edilmezse, şaşı olan gözün görmesi son derece azalır ve işe yaramaz hale gelir.

Göze Bir şey Kaçması ;

Göze kaçan toz hemen görülebiliyorsa bir pamuk ucuyla çıkarılabilir. Ya da bir damlalıkla göz yıkanarak alınmalıdır. Eğer görülmüyorsa, kişiye aşağı bakması söylenir ve üst göz kapağı yukarı kıvrılır. Yapılan aramalara rağmen yabancı cisim bulunamıyorsa göz doktoruna başvurmalıdır. Bir de gözün ortasındaki cam gibi saydam tabakaya saplanan cisimleri çıkarmaya uğraşmaktan kaçınmalıdır.

  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.