user
Gebelikte Cilt Bakımı yaptırılır mı ve Hamilelik Maskesi

Sıradaki içerik:

Gebelikte Cilt Bakımı yaptırılır mı ve Hamilelik Maskesi

e
sv

Verem Aşısı nedir, Ateş yapar mı ? Aşının İzi ve İltihabı

470 okunma — 28 Ağustos 2014 10:24
avatar

Hamilelikte

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

BCG AŞISI

Dünyamız üzerinde toplumun üçte birinin vücudunda verem mikrobu bulunmakta. Her yıl istatistiklere göre verem hastalığından 2 milyon kişi hayatını yitirmektedir.

VEREM AŞISI NASIL YAPILIR

Aşı deri içine yapılmaktadır. Eski dönemlerde ağız yoluyla uygulanmış bir aşıdır. Verem aşısı çiçek aşısına benzer bir biçimde uygulanmaktadır. İğne deriye birkaç kez batırılarak ya da deriyi çizerek uygulanan verem aşısı, çok dikkatli bir biçimde uygulanmaktadır. Kesinlikle deri altına değil, deri içine uygulanmalıdır. Verem aşısında en çok kullanılan bölge kolun dış tarafıdır. Aşı uygulanan bölgede yaklaşık 3 hafta sonra birkaç milimetre çapında lezyon belirir ve oluşan küçük yara 2-3 ayda farklı bir doku bırakarak iyileşir.

AŞILANAN BİREYLER

Risk gruplarında bulunanlara tüberküloz aşısı uygulanması gereklidir. Risk grubunda ki kişileri tanımlamak gerekirse;

5-10 yaşındakiler, hastalığın yaygın olduğu kırsal ve ekonomik düzeyi düşük bölgelerde yaşayan ve test sonucu negatif olan kişilere,

5-15 yaşlarında, aile bireylerinden birinde verem bulunan kişiler,

Sağlık kuruluşlarında çalışan ve tüberkülin testi negatif olan kişiler,

Tüberkülin testi negatif çıkan ve tıp öğrencisi olan kişiler,

Asker görevine başlayan kişilere.

VEREM NEDİR

Verem halk arasında ince hastalık olarak bilinen bir hastalıktır. Verem hastalığı bulaşıcıdır. Birçok organa bulaşabilen tüberküloz özellikle akciğerlerde gözlenir. Verem öksürük, hapşırık ya da diğer yollar ile havaya saçılmaktadır.

Günümüz Türkiye’sinde verem için kurulmuş resmi ve özel kurumlar bulunmaktadır. Bunların başında Verem Savaş Dispanserleri gelmektedir. Hastalıklı bireyler için fiziksel ve ruhsal destek için kurulan bu kurumlar, uzun zamandır hizmet vermektedir.

Bu makalemizde sizlere verem yani tüberküloz ve aşısı hakkında geniş bilgiler vermiş olsak dahi eğer bir şüpheniz bulunuyorsa derhal uzman hekimlere başvurmanız, gerekli aşıları çocuklarınıza ya da kendinize uygulatmanız ve pozitif çıkan sonuçlara göre tedaviye başlamanızı tavsiye ediyoruz.

Unutmayın ki verem, ciddiye alınacak bir konudur ve çok bulaşıcı bir hastalıktır. Bu süreçte bireylerin psikolojik ve ruhsal durumları kontrol altında tutulmalı ve morallerini bozacak durumlardan uzak tutulmalıdır. Verem çaresiz bir hastalık değildir. Günümüz modern tıbbı verem hastalığına kalıcı ve kesin çözümler üretebilmektedir.

  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.