user
Bebekler ile Nasıl Bağ Kurulur?

Sıradaki içerik:

Bebekler ile Nasıl Bağ Kurulur?

e
sv

Bebeklerin Diş Çıkartmaya Başlaması

302 okunma — 15 Haziran 2018 23:35
avatar

Hamilelikte

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Bebeklerdeki diş oluşumu anne karnında başlamaktadır. Bebeğinizin ilk dişi yaklaşık 6 aylık olduğunda ortaya çıkmaktadır; genellikle ön alt kesme dişlerden bir tanesidir. Bu ilk dişten sonra diğer kesme alt ve üst dişlerde çıkmaya başlayacaktır.

Bebeğinizin 7 ile 11. aylar arasında yan kesici dişleri, 10 ile 16. aylar arasında çiğneme dişleri, 16 ile 20. aylar arasında köpek dişleri ve en son olarak da iki yaşına girmeden 2. takım öğütücü dişleri ortaya çıkacaktır.

Bu çıkan dişler 6 veya 7 yaşına kadar ağzında kalmaktadır; bebek dişlerinin arkasından yetişkin dişleri bu civarlarda ortaya çıkmaya başlayacaktır. Toplamda 20 adet bebek dişi bulunmaktadır ve bu adet bebeğiniz büyüdükçe 32’ye yükselecektir.

Vücudun En Sert Maddesi Diş

Diş minesi insan vücudunun en sert maddesi olmasının yanında, kırıldığında ve çürüdüğünde kendini yenileyemez veya onaramaz.

Yemediğimiz yemeklerdeki asit ve şekerler tarafından sürekli olarak saldırı altındadırlar. Tükürük salgısı, dişlerimizin maruz kaldığı saldırıları biraz da olsun azaltmaya fayda sağlamaktadır.

Tükürük gün boyu salgılanmaktadır, özellikle yemek yenirken daha da fazla salgılanır. Tükürüğün içinde anti-bakteriyel, virüs ve mantar önleyici maddeler bulunmaktadır.

Bazı bebekler çok bir sıkıntı yaşamadan dişlerinin hepsini çıkarabilirler; fakat bazıları da acıdan kişilik değiştirmektedir. Bebekler sıkıntılarını anne ve babalarına sözlü olarak anlatamasalarda, rahatsızlıkları ile ilgili belirli işaretler vermektedirler.

Bebeğinizin yüzü kızarmış ve ateşi çıkmaya başlamış ise diş çıkarıyor olabilir. Ağzının içine bakıldığında, diş etleri kabarmış ve salya akıtıyorsa bunlar diş çıkarmaya başladığının en önemli belirtileridir.

Bu zamanlarda bebekler her bulduklarını ağzına götürüp çiğnemeye çalışarak diş etlerinde oluşan acıyı dindirmeye çalışırlar. Diş çıkaran bebekler genelde sinirli, acıdan dolayı huysuz ve yapışkan bir hal alırlar.

Diş ile Doğan Bebekler

Doğan 2000 bebekten 1 tanesi ağzında diş ile doğmaktadır. Bu diş genellikle çekilir çünkü beslenme zamanında hem anneye hem de bebeğe zarar verebilir. Eğer çekilmez ise bebeğiniz dilini ısırabilir ve anneye emzirme zamanında zarar verebilir.

  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.