user
Bebeklerin Vücut Isısı Ne Kadar Olmalı?

Sıradaki içerik:

Bebeklerin Vücut Isısı Ne Kadar Olmalı?

e
sv

Bebek Refleksleri Nasıl Olur Gelişir?

363 okunma — 12 Haziran 2018 22:47
avatar

Hamilelikte

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Yeni doğan bebekler, beyinlerinin en eski bölgesi tarafından kontrol edilen, otomatik refleksler ile donanmış bir şekilde dünyaya gelirler.

Bebeklerde Moro Refleksi

Moro refleksi olarak bilinen refleks, bebeklerin boşluğa düştüğünü hissettiği zaman, kollarını ve bacakların iki yana açarak düşmesini engelleyici ya da tutunabileceği bir şeyler bulmaya çalışır gibi yaptığı harekete verilen isimdir.

Bu refleks, bebeklerin %97’sinde 6. haftaya kadar görülmektedir. Fakat 2. aya ulaşıldığında çoğu bebekte kaybolmaktadır ve 6. aya varıldığında tamamen yok olacaktır.

 

Bebeklerde Tutunma Refleksi

Tutunma refleksi, bebeğinizin avuç içine parmağınızı koyduğunuz zaman, parmağınızı sıkıca sıkmasıdır. Bu refleks ilk insanlardan gelmektedir; annelerine tutunmak için oluşmuştur.

Bazı bebeklerde bir haftada yok olabilir, çoğunda 6. aya gelindiğinde ortadan kalkacaktır. Yerini büyüyen ve dünyayı keşfeden bebeklerde oluşan “istekli tutunma” hareketi alacaktır.

 

Bebeklerde Ürkme Refleksi

Ürkme refleksi, beklenmedik bir ses ya da sarsılma durumunda bebeğin ellerini ileri doğru kaldırarak vücudunun kasılmasıdır.

Bu refleksi, herhangi bir çarpmaya karşı hazırlık olarak da tanımlayabiliriz. Diğer refleksler gibi yok olmaz ömür boyu kalıcı bir reflekstir.

 

Bebeklerde Ayak Refleksi

Ayak refleksi, elinizi bebeğin topuğundan yukarı doğru ilerlettiğiniz zaman parmaklarını açarak ve yukarı doğru kaldırarak tepki vermesidir.

Daha henüz bebeğinizin sinir sistemi tam oluşmadığından ancak 6 ve 18. aylar arası parmaklarını içeri doğru kıvırarak tepki verecektir.

Bebeklerde Basma Refleksi

Basma refleksi, bebeğinizi yukarı kaldırdığınızda, yere basıyormuş gibi hareketler yapmasıdır fakat bu refleks yaklaşık 3 ay sonra kaybolacaktır.

 

Bebeklerde Yön Refleksi

Yön refleksi, bebeğinizin yüzüne hafif bir şekilde temas edildiğinde kafasını döndürerek tepki vermesidir. Bu refleks emme kabiliyetini arttırmak için ortaya çıkan bir reflekstir ve bebeğin anne sütüne ulaşabilmesini sağlamaktadır.

Bebeklerde Emme Refleksi

Emme Refleksi, anne karnında oluşan bir reflekstir. Bebeklerin anne sütünü emmelerini sağlamak için ortaya çıkmıştır.

Bebekler ağız etrafına dokunan herhangi bir şeyi emmeye başlayacaktır. Bu refleks 2 ile 4 ay sonra beslenmek için istekli bir harekete dönüşecektir.

Bebeklerde Eskrim Refleksi

Eskrim refleksi, bebeğinizin kafasını bir tarafa doğru çevirdiğinde, kafasını çevirdiği tarafa, ellerini ve bacaklarını açması ve diğer taraftaki bacak ve elini kendine doğru bükmesidir.

Doğumdan itibaren yaklaşık 2 ay içinde ortaya çıkmaktadır ve yaklaşık 4 ay sürmektedir.

  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.