user
Rahim Kanserinin Sebepleri ve Tedavisi

Sıradaki içerik:

Rahim Kanserinin Sebepleri ve Tedavisi

e
sv

Meme Kanserinin Belirtileri ve Tedavisi

327 okunma — 09 Nisan 2018 21:42
avatar

Hamilelikte

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Son yıllarda şıkça duyduğumuz meme kanseri, genel olarak kadınlarda görülmüş olmasından kaynaklı, doğal olarak tedirginlik yaratmış durumdadır. Bununla birlikte meme kanseri nedir nasıl tedavi edilir?

Gibi sorularınıza yanıt bulmanız adına, yazımızda açıklayıcı bir dil ile anlatmaya çalışacağımız meme kanseri, ilk doğumun geç yaşlarda olması, ilk adet tarihinin erken yaşta olması, doğum kontrol hapları ve benzeri bir takım koruyucu kimyasalların kullanılması,meme dokusundaki hücrelerin, zaman içinde çeşitli sebeplere dayanarak, bozukluk göstermesi ile meydana gelir.

Meme kanserinin belirtileri nedir? 

Meme kanseri oluşurken en belirgin belirti şekli, koltuk altına doğru, göğüs çevresinde kitle oluşmasıdır. Erken teşhis edebilmek için, özellikle adet dönemlerinde daha çok beliren kitleler, bu dönem içindeyken el yordamı ile göğüs çevresi bastırmadan kontrol edilmelidir. Bununla beraber göğüslerde şişme, kaşıntı, derinin sertleşmesi gibi belirtilerde görülebilmektedir.

Meme kanseri nasıl tedavi edilir?

Öyle bir hastalığa maruz kalan kişiler, tedavi aşamasında olmalarına rağmen bunun tedavisi için araştırma yaparlar. ve sürekli olarak araştırma içinde olurlar. Meme kanserlerinde erken tanı çok önemlidir. Kişinin kendi kontrolü sırasında veya rutin doktor kontrolünde, saptanan tümör erken zamanda ilaç yöntemi ile durdurularak yok edilmesi mümkündür.

Ancak son evrede saptandığında uzman tarafından gerçekleştirilmesi gereken bir cerrahi müdahale gerektirir. Bununla birlikte erken tanılarda cerrahi müdahale gerekirse, tümör memeye zarar vermeden temizlenebilir. Son evrede yapılan cerrahi müdahale için aynı şeyi söylemek pek mümkün değildir. Genel olarak hastalığın ilerleyen dönemlerinde göğüs cerrahi müdahale ile alınır.

  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.